Crumble bars med bærfyld
En sød og frugtagtig snack, som dessert eller bare, når du har lyst.
Redskaber
Ingredienser
Servering
300 g
hvedemel
130 g
farin
1/2 tsk.
havsalt
225 + 15 g
koldt smør
45 g
valsede havregryn
55 g
mandelsplitter
45 g
brun farin
65 g
friske/frosne hindbær
55 g
friske/frosne blåbær
50 g
friske/frosne jordbær
120 ml
hindbærsyltetøj
15 ml
citronsaft
Trin for trin
Forvarm ovnen til 190°C. Læg bagepapir i en bageform på 23 x 33 cm.
Sæt universalklingen på foodprocessoren, og mål mel, sukker og salt i arbejdsskålen. Tryk 2-3 gange for at blande ingredienserne. Tilsæt 225 g smør til melblandingen, og tryk 5-6 gange, indtil blandingen ligner groft sand. Fjern 55 g af blandingen, og sæt til side.
Mens bunden bages, lægges 15 g smør-/melblandingen tilbage i arbejdsskålen. Tilsæt havregryn, mandler, brun farin, og tryk 2-3 gange. Tilsæt de resterende 2 spsk. koldt smør, og tryk 2-3 gange, indtil du får en mængde på størrelse med en ært. Hæld blandingen i skålen, og opbevar den i køleskab, indtil den er klar til brug.
Hæld bær med hindbærmarmelade og citronsaft i arbejdsskålen. Tryk 3-4 gange for let at mase blandingen Fordel bærblandingen jævnt over den varme bund. Klem noget af topping sammen for at lave større stykker, og drys dem over bærlaget. Sæt i ovnen igen, og bag i 20-25 minutter, indtil den bobler og bliver gylden.
Afkøl helt, før du skærer dem i firkanter.