Grundlaeggende grønsagsbouillon
Denne enkle grøntsagsbouillon er nøglen til at give smag til supper, gryderetter og mange andre krydrede retter.
Grundlaeggende grønsagsbouillon
Denne enkle grøntsagsbouillon er nøglen til at give smag til supper, gryderetter og mange andre krydrede retter.
Redskaber
Ingredienser
450 g gulerødder med toppe
6 stilke bladselleri
2 løg
2 porrer
1 spsk olivenolie
2,5 l vand
1 helt hvidløg
1 bundt krydderurter
10 g persille
10 g peberkorn
3 shiitake-svampe
1 rødløg
Trin for trin
Vask grøntsagerne. Hak toppen af gulerødderne af. Læg dem til side. Sæt foodprocessoren på 3,1 l med snittejernet monteret på hastighed 1, og før gulerødder og selleri gennem påfyldningstragten, så de bliver skåret ud i tern. Vask porrerne, og skær den grønne del af. Sæt til side. Før porrer og skrællede løg gennem påfyldningstragten, så de bliver skåret ud i tern.
Kom olivenolie i en gryde, og tilsæt de hakkede grøntsager. Lad grøntsagerne stege i gryden i 15 minutter ved lav varme.
Hæld vandet i gryden. Tilsæt 10 g gulerodstoppe og 20 g porretoppe. Skær toppen af et helt hvidløg, og tilsæt det til gryden. Tilføj krydderurtebundtet, peberkorn og shiitakesvampene. Læg låg på gryden, og lad det simre ved medium varme i 1 time.
Filtrer bouillonen gennem sien. Brug den med det samme, eller lad den køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder.