Hjemmebagte challah
Challah er et mættende brød med en perfekt gylden skorpe og et luftigt indre.
Hjemmebagte challah
Challah er et mættende brød med en perfekt gylden skorpe og et luftigt indre.
Redskaber
Ingredienser
1 kg hvidt mel
50 g frisk gær
70 g strøsukker
80 ml olivenolie
600 ml vand
1 æggehvide
Trin for trin
Tilsæt mel, gær og sukker i skålen på køkkenmaskinen, hvor der er påsat en dejkrog. Bland ved hastighed 1, og tilsæt olie og vand. Ælt i 8 minutter, indtil dejen er helt jævn.
Læg dejen i en smurt skål, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve i 1 time. Slå den hævede dej ned, og skær den i 4 lige store stykker. Form til tykke pølser med tyndere ender.
Tryk enden af pølserne sammen. Kryds det venstre reb til højre ved at flette det op og over de andre reb. Gentag dette trin, indtil der ikke er mere reb tilbage at flette. Dæk med husholdningsfilm, og lad det hæve i 20 minutter. Pensl det hævede brød med æggehvider, og bag det i 30 minutter ved 180 grader.