Zucchini-fritter
Smid ikke det daggamle brød væk, men lav det til hjemmelavet rasp, og lav zucchini-fritter sammen med det.
Zucchini-fritter
Smid ikke det daggamle brød væk, men lav det til hjemmelavet rasp, og lav zucchini-fritter sammen med det.
Redskaber
Ingredienser
9 brødskiver
1,5 spsk mel
6 spsk parmesan
1,5 tsk hvidløgspulver
1,5 tsk herbs de provence
2/3 tsk salt
3 zucchini (squash)
2 æggehvider
1 spsk olivenolie
Trin for trin
Hvis du vil lave rasp, kan du bruge daggammelt brød eller friske skiver brød. For at tørre brødet helt, skal skiverne lægges på en bageplade og sættes i en forvarmet ovn på 100°C i 15 minutter. Vend dem, og lad dem bage i 15 minutter mere. Hvis du bruger frisk brød, skal du vende dem endnu en gang og give dem 15 minutter mere. Tag brødet ud af ovnen, og lad det køle af i 10 minutter.
Læg brødet i den ledningsfrie minihakker. Drej til hastighed 2, og pulsér 10 - 15 gange, indtil der dannes fin rasp.
Læg raspen i en dyb tallerken. Tilsæt mel, parmesanost, hvidløgspulver, herbs de provence og salt. Bland det hele sammen.
Vask og skær zucchinierne til fritter.
Pisk æggehviderne, indtil de er skummende. Pensl bagepapiret med olivenolie.
Fritterne tilberedes ved først at dyppe hvert zucchini-stykke i de piskede æggehvider og derefter i raspblandingen. Sæt det på bagepladen.
Bag fritterne i 10 minutter ved 230°C i en forvarmet ovn. Vend dem, og bag i 10 minutter mere. Server med det samme.