Skip the navigation

Åben lasagne med stegte grønsager og krydderurte-ricotta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Open lasagne with roasted vegetables and herbed ricotta

Ved at erstatte den kogte tomatsauce med cherrytomater og ikke bage lasagnen i ovnen får du en lettere ret – perfekt til sommeren.

Duration
I alt50min
Prep30min
Madlavning20min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

1

pastadej tilberedt med 4 spsk. pesto i stedet for 1 æg og rullet ud til tykkelsesindstilling på 7

2 små

squash

1

rød peberfrugt

1

gul peberfrugt

1

fennikel

250 g

cherrytomater

4 spsk

olivenolie

25 g

parmesan

1

bundt med merian eller basilikum

2 spsk

ekstra jomfruolivenolie

250 g

ricotta

-

salt og friskkværnet sort peber

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 220°C/gasmærke 7. Læg pastapladerne på en meldrysset overflade, og skær dem i rektangler på 12 cm x 10 cm. Kog pastapladerne i mindre portioner i 30 sekunder ad gangen i kogende vand med rigeligt salt. Frisk derefter pastaen op i koldt vand med lidt olivenolie og dræn den på rene viskestykker. Dæk til, så pastaen forbliver varm og ikke tørrer ud.

  2. Skær courgette, peberfrugter og fennikel ud med råkostjernets snittecylinder på hastighed 4. Læg grøntsagerne i en bradepande, og hæld olivenolien over dem. Steg grøntsagerne i 15 minutter, indtil de begynder at blive bløde. Tilsæt cherrytomater, og steg i yderligere 5 minutter. Tag den ud af ovnen.

  3. Riv parmesanosten med råkostjernets fine rivecylinder på hastighed 4. Hak merian eller basilikum groft. Bland parmesan, merian eller basilikum og ekstra jomfruolivenolie ind i ricottaosten. Smag til med krydderier.

  4. Læg en pastaplade på hver tallerken, og fyld på med stegte grøntsager. Tilføj noget af ricottablandingen, og dæk med endnu en pastaplade. Gentag disse lag, og stænk lidt ekstra jomfruolivenolie ovenpå. Servér med det samme.