Skip the navigation

Blintzes med honning og orangeost

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Honey Orange Cheese Blintzes

En lunende dessert eller bare en velsmagende forkælelse. Disse pandekager med kanel og appelsin er hurtigt og nemt klaret med blender og køkkenmaskine fra KitchenAid.

Duration
I alt30min
Prep10min
Madlavning20min

Redskaber

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ingredienser

-

dej:

375 ml

sødmælk

6 store

æg

55 g

smeltet smør

2 spsk

honning

1/2 tsk

salt

180 g

mel

3/4 tsk

kanel

1 spsk

appelsinskal

-

ostefyld:

160 g

hytteost

245 g

ricotta (drænet)

1 store

æggeblommer

1 tsk

vanilje

Trin for trin

  1. Kom alle ingredienser til dejen i blenderen, drej til hastighed 4, og blend blandingen i 10 sekunder. Behold låget på, sæt blenderkanden i køleskabet, og lad dejen hvile i mindst 20 minutter, før du bruger den.

  2. For at lave pandekager skal du opvarme en 24-26 cm non-stick-stegepande ved mellemhøj varme. Brug en bagepensel til at smøre overfladen let. Hæld ca. 1/2 suppeske dej op på den varme pande, og drej den rundt for at fordele et jævnt og tyndt lag dej på hele panden. Bag i ca. 1 minut, indtil overfladen ser tør ud, vend pandekagen, og bag den kortvarigt på den anden side, så den lige sætter sig (ikke mere end 5 sekunder). Fjern pandekagen, og læg den på en bageplade. Gentag med den resterende dej, så du ender med en stor stak pandekager. Sæt til side.

  3. Lav ostefyldet. Fastgør pisketilbehøret til køkkenmaskinen. Tilsæt ost, æggeblommer, vanilje og salt, drej hastighed på køkkenmaskinen til 4, og bland i 30 sekunder.

  4. Forbered dine blintzes. Læg en pandekage foran dig. Tilsæt 2 spsk. ostefyld, så der er ca. 2,5 cm plads tilbage i bunden af pandekagen og på hver side . Fold den nederste kant op over fyldningen, og flad den en smule ud. Fold begge sider ind (for at indkapsle ostefyldet), og fold pandekagen sammen til et lille, fyldt rektangel, der slutter med en sammenføjning i bunden. Læg din blintz over på bagepladen, og fortsæt med at fylde de resterende pandekager. (BEMÆRK: Dette trin kan foretages en dag i forvejen, og de tilberedte blintzes kan opbevares på bagepladen i køleskabet, tildækket.)

  5. Når du er klar til at spise, skal du smelte en smule smør på en stegepande ved mellemhøj varme. Læg 2-3 blintzes på panden, kom låg på, og steg i 2-3 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Brug en paletkniv til forsigtigt at vende dine blintzes (sørg for at skubbe paletkniven i samme retning som sammenføjningen i bunden for at undgå, at de åbner sig), kom låget på igen, og steg i yderligere 2 minutter.

  6. Server dem varme med cremefraiche, honning og appelsinmarmelade.