Skip the navigation

Boba-te med mælk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
milkybobatea_thumbnail.jpg

En forfriskende drik med sød te og tapioka-perler.

Duration
I alt2h22
Prep10min
Madlavning12min
Hvile2h

Redskaber

KettleKettle

Ingredienser

Servering

200 g

forkogte tapioka-perler

1,5 l

vand (til sirup og te)

300 g

muscovadosukker eller brun farin

4 poser

sort assam-te

75 ml

kondenseret mælk

75 ml

fløde

Trin for trin

  1. Boba laves ved først at bringe en gryde med vand i kog. Hæld tapioka-perlerne i, og rør rundt. Sænk varmen til det simrer, læg låget på, og lad det småkoge i 2 minutter. Rør konstant rundt.

  2. I mellemtiden kan du lave sukkersiruppen ved at tilsætte muscovadosukker eller brun farin og 500 ml vand til en lille kasserolle. Lad det simre ved lav varme, og pisk konstant i 10 minutter, indtil det bliver lidt tykkere. Hæld blandingen over i en stor varmebestandig skål.

  3. Hæld vandet fra din boba, og skyl straks efter med koldt vand. Overfør den kogte boba til siruppen, og lad den ligge i blød i mindst 10 minutter og op til 3 timer.

  4. Bring det resterende vand i kog i KitchenAid-elkedlen, hæld det i en tekande, og tilsæt den sorte te. Lad det trække, indtil teen er kølet af.

  5. Rør mælk og fløde sammen, og sæt det til side.

  6. Placer bobaen i glassene, tilsæt lidt sirup (hvis du kan lide sød te), fyld is i glassene, hæld den sorte te over, og fyld op med mælkeblandingen. Server med det samme med et tykt sugerør.