Redskaber
Ingredienser
400 g brødmel
12 g gær
12 g stødt melis
2 g salt
120 ml sødmælk, stuetemperatur
4 æg, stuetemperatur
110 g saltet smør, stuetemperatur
Trin for trin
Sæt skålen på plads i køkkenmaskinen. Fastgør sigt- og vægttilbehøret til køkkenmaskinens tilbehørsmuffe, og tænd for vægten. Frigør ingrediensslisken, så den ryger ned i skålen.
Mål 400 g brødmel i tragten på sigte- og vægttilbehøret, og sæt køkkenmaskinen på hastighed 1 for at sigte mel ned i skålen.
Nulstil vægten, og tilsæt derefter 12 g gær, 50 g stødt melis og 2 g salt til sigte- og vægttilbehøret, og sigt også det ned i skålen.
Afmonter tilbehøret, og monter dejkrogen.
Sæt køkkenmaskinen på hastighed 1, og tilsæt mælk og tre æg. Bland i 1 minut, og stop for at skrabe siderne, hvis det er nødvendigt, så alle tørre ingredienser indarbejdes.
Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, og ælt i ni minutter. Dejen skal være blød og klæbrig.
Efter de ni minutter skal du fortsætte æltningen og tilsætte blødt smør 1 spsk. ad gangen, så hver spiseskefuld indarbejdes, før du tilsætter den næste.
Når alt smør er tilsat, skal du fortsætte med at ælte dejen ved hastighed 2 i yderligere otte minutter. Dejen skal være elastisk og klæbrig.
Skrab dejen ned i en smurt skål, dæk den med film og lad hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Slå forsigtigt dejen ned, form den til en kugle, og dæk skålen igen. Opbevar på køl i mindst otte timer, så smagene kan udvikle sig. Dejen er nemmere at håndtere, når den er afkølet.
Efter afkøling tages den ud af køleskabet og slås ned.
Fordel dejen i tre lige store portioner på en ren, let smurt overflade. Smør hænderne let, og rul og form hver portion til en 10-12" lang pølse. Klem tre ender sammen, og flet dem, klem de andre ender sammen, og stik dem ind under dejen, så der dannes et pænt brød.
Lad hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur, 2-3 timer. Forvarm ovnen til 200 °C, når hævetiden er ved at være gået. Pisk det sidste æg, og pensl brødet med æggemasse. Bag i 30-35 minutter eller indtil kernetemperaturen er mindst 88 °C.