Skip the navigation

Brioche med saltet smør

KitchenAid-kok

brioche

Brioche med saltet smør

KitchenAid-kok

Redskaber

StandMixer
Sifter
Prep
45min
Hvile
12h
Madlavning
35min
I alt
1h20
Servering
12
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

400 g brødmel

12 g gær

12 g stødt melis

2 g salt

120 ml sødmælk, stuetemperatur

4 æg, stuetemperatur

110 g saltet smør, stuetemperatur

Trin for trin

  1. Sæt skålen på plads i køkkenmaskinen. Fastgør sigt- og vægttilbehøret til køkkenmaskinens tilbehørsmuffe, og tænd for vægten. Frigør ingrediensslisken, så den ryger ned i skålen.

  2. Mål 400 g brødmel i tragten på sigte- og vægttilbehøret, og sæt køkkenmaskinen på hastighed 1 for at sigte mel ned i skålen.

  3. Nulstil vægten, og tilsæt derefter 12 g gær, 50 g stødt melis og 2 g salt til sigte- og vægttilbehøret, og sigt også det ned i skålen.

  4. Afmonter tilbehøret, og monter dejkrogen.

  5. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 1, og tilsæt mælk og tre æg. Bland i 1 minut, og stop for at skrabe siderne, hvis det er nødvendigt, så alle tørre ingredienser indarbejdes.

  6. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, og ælt i ni minutter. Dejen skal være blød og klæbrig.

  7. Efter de ni minutter skal du fortsætte æltningen og tilsætte blødt smør 1 spsk. ad gangen, så hver spiseskefuld indarbejdes, før du tilsætter den næste.

  8. Når alt smør er tilsat, skal du fortsætte med at ælte dejen ved hastighed 2 i yderligere otte minutter. Dejen skal være elastisk og klæbrig.

  9. Skrab dejen ned i en smurt skål, dæk den med film og lad hæve ved stuetemperatur i 1 time.

  10. Slå forsigtigt dejen ned, form den til en kugle, og dæk skålen igen. Opbevar på køl i mindst otte timer, så smagene kan udvikle sig. Dejen er nemmere at håndtere, når den er afkølet.

  11. Efter afkøling tages den ud af køleskabet og slås ned.

  12. Fordel dejen i tre lige store portioner på en ren, let smurt overflade. Smør hænderne let, og rul og form hver portion til en 10-12" lang pølse. Klem tre ender sammen, og flet dem, klem de andre ender sammen, og stik dem ind under dejen, så der dannes et pænt brød.

  13. Lad hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur, 2-3 timer. Forvarm ovnen til 200 °C, når hævetiden er ved at være gået. Pisk det sidste æg, og pensl brødet med æggemasse. Bag i 30-35 minutter eller indtil kernetemperaturen er mindst 88 °C.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Vinterudsalg