Redskaber
Ingredienser
1 spsk. olivenolie
1/2 gult løg, hakket
2 hvidløgsfed, hakket
425 ml sorte bønner, drænede og skyllede
en halv håndfuld korianderblade og -stilke
1 Chipotlepeber med adobosauce
2 spsk. frisk limesaft
1 spsk. havsalt
3 spsk. vand
Trin for trin
Opvarm olien i en stegepande ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og tilbered blandingen under omrøring, indtil den er blød, i ca. 5 minutter.
Bland løgblanding, bønner, koriander, chipotle og sauce, limesaft og salt i blenderglasset på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og drej knappen til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til 4. Brug nedstopperen med fleksibel kant til at skubbe ingredienserne ned, og blend i ca. 30 sekunder, indtil blandingen er grov. Tilsæt vand, og fortsæt med at blende, indtil blandingen er jævn, i ca. 30 sekunder.
Hvis dippen er for tyk, kan du blende et ekstra skvæt vand eller to i. Smag til med salt efter behov. Serveres med det samme eller opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet op til en uge.
Chipotle er tørret, røget jalapeños, og saucen er en eddikeagtig puré af tomat, hvidløg og krydderier. Du kan finde disse pebre på dåse i den latinamerikanske afdelingen i de fleste velassorterede supermarkeder. Server dippen pyntet med smuldret queso fresco og hakkede tomater og med masser af tortillachips.