Skip the navigation

Chipotledip med sorte bønner

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Chipotle black bean dip

Duration
I alt16min
Prep5min
Madlavning11min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

1 spsk.

olivenolie

1/2

gult løg, hakket

2

hvidløgsfed, hakket

425 ml

sorte bønner, drænede og skyllede

en halv håndfuld korianderblade og -stilke

1

Chipotlepeber med adobosauce

2 spsk.

frisk limesaft

1 spsk.

havsalt

3 spsk.

vand

Trin for trin

  1. Opvarm olien i en stegepande ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og tilbered blandingen under omrøring, indtil den er blød, i ca. 5 minutter.

  2. Bland løgblanding, bønner, koriander, chipotle og sauce, limesaft og salt i blenderglasset på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og drej knappen til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til 4. Brug nedstopperen med fleksibel kant til at skubbe ingredienserne ned, og blend i ca. 30 sekunder, indtil blandingen er grov. Tilsæt vand, og fortsæt med at blende, indtil blandingen er jævn, i ca. 30 sekunder.

  3. Hvis dippen er for tyk, kan du blende et ekstra skvæt vand eller to i. Smag til med salt efter behov. Serveres med det samme eller opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet op til en uge.

  4. Chipotle er tørret, røget jalapeños, og saucen er en eddikeagtig puré af tomat, hvidløg og krydderier. Du kan finde disse pebre på dåse i den latinamerikanske afdelingen i de fleste velassorterede supermarkeder. Server dippen pyntet med smuldret queso fresco og hakkede tomater og med masser af tortillachips.