Chokolade-babka
Chokolade-babka, et lækkert, flettet gærhævet brød fyldt med chokoladestriber, vil helt sikkert imponere dine gæster!
Chokolade-babka
Chokolade-babka, et lækkert, flettet gærhævet brød fyldt med chokoladestriber, vil helt sikkert imponere dine gæster!
Redskaber
Ingredienser
600 g mel
11 g tørgær
1/2 tsk salt
185 g sukker
235 g smør
3 æg
140 ml lunkent vand
210 g mørk chokolade
1 spsk kakaopulver
Trin for trin
Denne opskrift giver to babkaer.
Tilsæt mel i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren påsat. Tilsæt tørgær i den ene side af skålen. Tilsæt salt i den anden side af skålen. Tilsæt 110 g sukker, og bland ved hastighed 1, indtil blandingen er indarbejdet.
Mens køkkenmaskinen kører, skal der tilsættes 3 æg og lunkent vand og fortsættes med at blande dejen, indtil den samles. Tilsæt 150 g meget blødt smør til dejen, og bland det, indtil det lige akkurat er blevet indarbejdet. Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen, og ælt dejen i 5 minutter.
Tag dejen ud, og læg den i en skål smurt med olie. Dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.
Til fyldet skal du hakke den mørke chokolade i små stykker og lægge den i en kasserolle. Tilsæt 75 g sukker, 85 g smør og kakaopulver. Varm op ved lav varme, indtil alt er smeltet. Stil blandingen til side, og lad den køle af, indtil den har en ensartet konsistens, der kan smøres ud.
Del dejen i 2 dele. Rul hver del ud i et rektangel. Fordel den afkølede chokoladeblanding over den udrullede dej, mens den holdes 1-2 cm væk fra kanten. Rul dejen, og skær den på langs. Flet de to stykker, og læg dem i en brødform med bagepapir. Lad den hæve et varmt sted i 40 minutter. Bages i 30 minutter ved 180°C i en forvarmet ovn. Kontrollér efter 20 minutter, om toppen af kagen bliver for brun, og tildæk den med et stykke aluminiumsfolie i de sidste 10 minutters bagning. Lad den køle lidt af, før den skæres i skiver.