Redskaber
Chokoladetærte uden bagning
Du behøver ikke at være uddannet konditor for at lave denne fantastiske fyldige chokoladetærte.
Redskaber
Ingredienser
500 g chokoladesmåkager
90 g smeltet smør
1/2 tsk salt
350 g chokolade
1 tsk vaniljeekstrakt
45 g smør, koldt og i tern
300 ml fløde
Trin for trin
Knus småkagerne i en foodprocessor eller blender, og hæld dem i skålen på en køkkenmaskine med fladpisker monteret. Tilsæt smeltet smør og salt. Bland ved hastighed 1. Hæld smuldredejen ud i en bageform, og tryk den stramt sammen med bagsiden af en ske. Afkøl i køleskab i 3 timer.
Hæld chokolade, vaniljeekstrakt og smør i skålen på en køkkenmaskine med trådpiskeris monteret. Opvarm fløden ved middel varme, og hæld den over chokoladen. Lad det hvile i 2 minutter. Bland ved hastighed 1, indtil al chokoladen er smeltet, og der dannes en blank blanding.
Hæld ganachen i den afkølede chokolade. Opbevar på køl i 5 timer, indtil det har sat sig. Server med røde frugter.