Skip the navigation

Citroncreme

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Lemon curd

Forkæl dig selv med denne velsmagende citroncreme. En eksplosion af syrlig citrussmag, der er perfekt til pandekager, fyld i tærter eller rørt i yoghurt.

Duration
I alt2h28
Prep20min
Indstilling2h
Madlavning8min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

150 g

strøsukker

2

strimler af citronskræl

4

æggeblommer

90 ml

friskpresset citronsaft

90 g

smør, koldt og i tern

Trin for trin

  1. Bland sukker og citronskal i skålen på en køkkenmaskine med fladpiskertilbehøret. Bland ved hastighed 2 i ca. 1 minut for at give sukkeret en smag af citron.

  2. Tilsæt æggeblommerne til sukkerblandingen i køkkenmaskineskålen. Bland ved hastighed 4, indtil æggene er godt blandet med sukker og citronskal. Hæld friskpresset citronsaft i, og bland, indtil det hele er samlet.

  3. Hæld blandingen over i et vandbad, og tilbered ved lav varme under konstant omrøring, indtil den bliver tyk nok til at dække bagsiden af en ske. Det tager ca. 5-7 minutter. Blandingen må ikke koge.

  4. Når blandingen er tyknet, tages skålen af varmen, og smør i tern tilsættes gradvist under omrøring, indtil smørret er helt smeltet og iblandet.

  5. Valgfrit: Pres citroncremen gennem en finmasket si for at fjerne eventuelle klumper. Lad citroncremen køle ned til stuetemperatur, og hæld den derefter i et glas eller en lufttæt beholder. Sæt til afkøling i køleskabet i mindst 1-2 timer før brug.