Skip the navigation

Citronkagedonuts med hibiscusglasur

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
lemoncakedonut_thumbnail.jpg

Hvis du er på udkig efter et lettere, friskere twist på den klassiske donut, er denne opskrift noget for dig.

Duration
I alt52min
Prep15min
Madlavning37min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

250 ml

vand

350 g

strøsukker

2 spsk

tørret hibiscus

75 g

jordbær, friske eller frosne

2

citroner

120 g

smør, stuetemperatur

2 tsk

vaniljeekstrakt

1 tsk

salt

4

æg

75 g

creme fraiche

250 g

hvidt mel

1 tsk

bagepulver

130 g

flormelis

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 8 donuts.

  2. Hæld vandet, 250 g strøsukker, tørret hibiscus og jordbær i en lille kasserolle. Bring det i kog, og lad det simre i 10 minutter. Si det for at fjerne hibiscus og jordbær. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre i yderligere 15 minutter, indtil det får en sirupslignende konsistens. Stil skålen til side, og lad det køle af.

  3. Tilsæt det resterende sukker og den revne citronskal til skålen på en køkkenmaskine med dejmixeren monteret, og bland ved hastighed 4, indtil sukkeret får konsistens som vådt sand. Tilsæt smør, vaniljeekstrakt og salt, og bland ved hastighed 6, indtil farven er lys. Tilsæt æg og cremefraiche, og bland, indtil blandingen er ensartet. Skrab skålens sider ned, hvis det er nødvendigt. Tilsæt mel og bagepulver, og bland ved hastighed 1, indtil det lige akkurat er blandet sammen.

  4. Hæld dejen i en smurt donutbageform, og pas på ikke at overfylde den, da donuts hæver i ovnen. Bag i 12 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn. Lad dem køle af på en bagerist.

  5. Bland flormelis, 8 tsk. hibiscussirup og eventuelt en dråbe pink frugtfarve, hvis du gerne vil have en mere iøjnefaldende effekt. Bland det sammen. Dyp dine donuts i glasuren, og servér.