Crumble bars med jordbær
Lav disse crumble bars i god tid, og opbevar dem i køleskabet. De skal opbevares i en lufttæt beholder og kan tages med i skole eller på arbejde som en snack.
Crumble bars med jordbær
Lav disse crumble bars i god tid, og opbevar dem i køleskabet. De skal opbevares i en lufttæt beholder og kan tages med i skole eller på arbejde som en snack.
Redskaber
Ingredienser
500 g rød sommerfrugt, frossen
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 lime
50 g strøsukker
50 g majsstivelse
250 g havregryn
250 g hvidt mel
140 g rørsukker
225 g smeltet smør
1/2 tsk. salt
Trin for trin
Denne opskrift giver 16 crumble bars.
Bland frugt, vaniljeekstrakt, limeskal, strøsukker og majsstivelse, og sæt til side i 5 minutter.
Tilsæt havregryn, mel, rørsukker, smeltet smør og salt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 2, indtil der dannes små klumper.
Tryk 3/4 af crumble-dejen ned i en firkantet bageform, der er beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Hæld frugten over dejen, og fordel den jævnt. Drys resten af dejen over frugten.
Bag i 45-60 minutter ved 190 °C, indtil farven er gyldenbrun. Afkøl helt, før du skærer kagen i firkanter. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5 dage.
Hvis du bruger friske jordbær, skal du lægge dem i fryseren i mindst 4 timer. Det forhindrer, at der siver saft ud, og sikrer en sprød bund på dine crumble bars.