Dumplings med kinakål og svinekød
En klassisk kinesisk krydret ret til alle lejligheder – også som snack på de sene aftener.
Dumplings med kinakål og svinekød
En klassisk kinesisk krydret ret til alle lejligheder – også som snack på de sene aftener.
Redskaber
Ingredienser
300 g hvidt mel
1 + 1/4 tsk. salt
165 ml vand
230 g kinakål skåret i 2 cm stykker
1 spsk. forårsløg i skiver
1 spsk. frisk ingefær, groft hakket
450 g svinekam uden svær, skåret i 2 cm stykker
1 tsk. risvin
1 tsk. farin
Trin for trin
Denne opskrift giver ca. 50 dumplings.
Sæt universalklingen på foodprocessoren. Tilsæt mel og 1/4 tsk. salt til arbejdsskålen, og tryk 1-2 gange for at blande det sammen. Mens maskinen kører på lav hastighed, skal du langsomt tilsætte vand gennem påfyldningstragten, indtil der dannes en jævn, elastisk dej. Pak den tæt ind i husholdningsfilm, og lad dejen hvile i 10 minutter ved stuetemperatur.
Del dejen i 10 g stykker, ca. 50 små stykker dej i alt. Rul hvert stykke til en tynd cirkel på en let melet overflade. Dæk, og sæt til side.
Sæt en ren universalklinge og arbejdsskål på foodprocessoren. Tilsæt halvdelen af kålen, og tryk, indtil det er finthakket. Overfør til et stort dørslag. Gentag med resten af kålen. Salt kålen rigeligt, og sæt til side for at dræne i 10-15 minutter. Klem eller vrid overskydende fugt ud i et håndklæde.
Fyld muffinformene med dejen, og læg nogle æbleskiver og havregryn ovenpå. Bag i 25 minutter ved 185 °C.
Tilsæt forårsløg og ingefær til arbejdsskålen, og tryk 5-6 gange for at hakke det. Skrab arbejdsskålen, tilsæt svinekød, og pulser, indtil blandingen er meget finthakket. Tilsæt kål, risvin, sukker og 1 tsk. salt, og bland ved lav hastighed, indtil det hele er godt blandet sammen.
Lav dumplings ved at komme ca. 1 spsk. svinekød i midten af hver stykke dej. Fugt kanten af dejen med vand. Fold over for at danne en halvcirkel, og tryk sammen for at forsegle. Lav plisserede folder på kanterne til sidst. Gentag med resten af dejen og fyldet.
Bring en stor gryde med vand i kog. Damp dumplings i batches i 6-7 minutter, eller indtil de er gennemkogte. Server med det samme.