Empanadas med hibiscus
Vil du have et unikt twist på dine sædvanlige klassiske empanadas? Så prøv dem med hibiscus!
Empanadas med hibiscus
Vil du have et unikt twist på dine sædvanlige klassiske empanadas? Så prøv dem med hibiscus!
Redskaber
Ingredienser
370 g hvidt mel
1/2 tsk + 1 spsk salt
170 g usaltet smør i tern
2 stort æg, pisket
20 g rå tyk bacon i tern
80 ml isvand
65 g løg, hakket
280 g butternutsquash, i små tern
1 poblanopeber, hakket
70 g queso fresco, smuldret
30 g tørrede hibiscusblomster, hakket
60 g adobosauce fra chipotle på dåse
1 knivspids peber
20 g ribs
Trin for trin
Kog 470 ml vand. Tilsæt 30 g tørrede hibiscusblomster, og kog i 10 minutter. Tag af varmen, og lad trække i 2 timer.
Opvarm en stor stegepande ved medium-høj varme. Tilsæt bacon, og tilbered det, indtil det er karamelliseret. Tag bacon af panden. Kassér alt, bortset fra 1 spsk. baconfedt, og kom løg på panden. Skru ned for varmen til medium-høj varme, og steg løget i 2 minutter, indtil det er gennemsigtigt.
Hæld butternutsquash og poblano på panden, og steg i 10 minutter, indtil de er møre. Rør ind imellem, så de bruner på alle sider.
Sæt væsken til side, og tilsæt hakkede hibiscusblomster, ribs, salt og peber til butternutsquashen. Bland det sammen. Tilsæt adobosauce og et rigeligt stænk hibiscusvand. Bland og tag af varmen.
Når blandingen er kølet lidt af, tilsættes smuldret queso og bacon. Sæt til side, mens du laver dejen.
Tilsæt mel og salt i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret. Tænd for hastighed 1 i 10 sekunder, så det lige blandes sammen.
Bland æg og isvand i en lille skål. Tilsæt melblandingen. Bland ved hastighed 2, indtil væsken er blandet sammen med dejen (den vil se sandet og/eller grov ud), ca. 1 minut eller mindre. Hvis den ser for tør ud, kan du tilsætte 1 spsk. vand.
Læg et 60 cm stykke husholdningsfilm på en flad overflade. Hæld dejen ud på overfladen, og ælt den kortvarigt til en kugle. Pres dejen ud i et rektangel.
Skær dejen i 12 lige store dele. Rul hver del til en kugle.
Drys mel på en arbejdsflade og en kagerulle. Tag hver kugle, og brug en kagerulle til at rulle dejen til ca. 6 cm cirkler. Brug mere mel efter behov. Gentag med de resterende stykker dej. Læg dem på en bakke med bagepapir, og dæk dem godt med husholdningsfilm, mens du arbejder.
Forvarm ovnen til 200 °C.
Kom ca. 2 spsk. (40 g) fyld i midten af hver dejcirkel. Fold dejen over, og tryk forsigtigt for at forsegle den.
Tryk og klem eller brug tænderne på en gaffel til at presse og forsegle kanterne på dine empanadas. Gentag med resten af dejen og fyldet.
Sæt på køl i 15 minutter.
Pensl dine empanadas med det piskede æg. Bag i 25 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Tip: Du kan bruge en 12 cm kageudstykker til at klemme dem sammen. Det giver dig en perfekt rund form. Tilpas enderne af dejen, når du folder den over, og vend langsomt for at klemme kanten hele vejen rundt. Det kræver øvelse. Lav en chimichurri-dip med hibiscus til dine empanadas. Brug 1 spsk. madolie, 60 g tørrede hibiscusblomster, ½ hakket løg, 3 røde chilier uden stilk og kerner, 2 tsk. rødvinseddike, 1 spsk. honning, 1 spsk. olivenolie og ½ tsk. salt. Til dette punkt har du 60 g hibiscusblomster fra trin 1. Hæld madolien i en stor sauterpande. Sauter løg, hvidløg og chilier, og tilbered dem ved medium-høj varme i 4-5 minutter. Fjern blomsterne fra væsken, og sæt til side. Tilsæt blomsterne til panden, og sauter i yderligere 1 minut. Tilsæt blandingen til en stavblender. Tilsæt eddike, honning og salt. Sørg for, at blenderen er tildækket, og indstil blenderen til hastighed 8, og tryk på knappen ON. Bland i 1 minut. Tilsæt hibiscusvand for at gøre den tyndere og nemmere at blende. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt 1 spsk. olivenolie. Smag på chimichurrien, og tilsæt eventuelt mere salt eller honning. Server med det samme.