Falafel
Disse bagte falafler med urter giver et løft til dine favoritsalater og wraps.
Redskaber
Ingredienser
Servering
750 g
tørrede kikærter
1 håndfuld
persille
1 håndfuld
koriander
3 fed
hvidløg
1
løg
1 tsk
stødt spidskommen
1,5 tsk
salt
1 tsk
sort peber
3 spsk
mel
Trin for trin
Læg de tørrede kikærter i en stor skål, og dæk dem med 2 l vand. Læg i blød natten over.
Dræn kikærterne, og tilsæt dem gennem påfyldningstragten på kødhakkeren, der er udstyret med den mellemgrove hulskive. Tilsæt persille, koriander, hvidløgsfed og løg. Sæt hastigheden til 4, og brug nedstopperen til at skubbe alle ingredienserne igennem.
Tilsæt spidskommen, salt, sort peber og mel til de formalede kikærter. Sæt køkkenmaskinen med fladpiskeren på hastighed 4, og bland, indtil der dannes en fast dej. Brug hænderne til at forme falaflerne til skiver, og læg dem på en olieret bageplade.
Bag falaflerne i 20 minutter ved 190 °C. Server med pita, wraps eller i en salat.