Figenfladbrød
Dette fladbrød er perfekt, hvis du er på udkig efter en lækker men nem frokost. Det er også godt som forret.
Figenfladbrød
Dette fladbrød er perfekt, hvis du er på udkig efter en lækker men nem frokost. Det er også godt som forret.
Redskaber
Ingredienser
250 g mel
1/2 tsk salt
60 ml smagsneutral olie
140 g varmt vand
80 g frisk gedeost
150 g creme fraiche
4 figner
210 g modnet gedeost-rulle
6 slices prosciutto
1 tsk frisk timian
2 spsk balsamico-creme
Trin for trin
Kom mel og salt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren påsat. Begynd at blande ved hastighed 2. Tilsæt olie og varmt vand, og bland, indtil der dannes en dej.
Del dejen i to lige store dele, og rul dem ud på en let melet overflade. Fold siderne på dejen for at skabe en kant.
Bland frisk gedeost og cremefraiche i en lille skål. Spred det på begge fladbrød. Skær figner og gedeosterulle i skiver. Læg skiver af figen og gedeost oven på fladbrødet.
Bages i 10 minutter ved 220°C i en forvarmet ovn. Indstil ovnen til grill, og grill i yderligere 5 minutter mere.
Afslut med prosciutto, frisk timian og en balsamicocreme.