Figenfladbrød
Dette fladbrød er perfekt, hvis du er på udkig efter en lækker men nem frokost. Det er også godt som forret.
Ingredienser
250 g mel
1/2 tsk salt
60 ml smagsneutral olie
140 g varmt vand
80 g frisk gedeost
150 g creme fraiche
4 figner
210 g modnet gedeost-rulle
6 slices prosciutto
1 tsk frisk timian
2 spsk balsamico-creme
Trin for trin
Kom mel og salt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren påsat. Begynd at blande ved hastighed 2. Tilsæt olie og varmt vand, og bland, indtil der dannes en dej.
Del dejen i to lige store dele, og rul dem ud på en let melet overflade. Fold siderne på dejen for at skabe en kant.
Bland frisk gedeost og cremefraiche i en lille skål. Spred det på begge fladbrød. Skær figner og gedeosterulle i skiver. Læg skiver af figen og gedeost oven på fladbrødet.
Bages i 10 minutter ved 220°C i en forvarmet ovn. Indstil ovnen til grill, og grill i yderligere 5 minutter mere.
Afslut med prosciutto, frisk timian og en balsamicocreme.