Skip the navigation

Fisk med skorpe af citrus, urter og salt

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Herb salt crusted fish recipes

Tilberedning af fisk ved bagning i en visuelt imponerende saltskorpe giver mulighed for at tilføre frisk smag af citrusfrugter.

Duration
I alt50min
Prep15min
Madlavning35min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

1,2 kg

let groft havsalt eller flagesalt

150 ml

vand

2

limefrugter

1

citron

1

grapefrugt

1 håndfuld

dild

1 håndfuld

frisk estragon

1

chilipeber

1

hel fisk (som havrude, havtaske eller guldbras), renset og afskællet

Trin for trin

  1. Tilsæt salt til skålen på køkkenmaskinen med dejmixeren monteret. Riv skal af lime, citron og grapefrugt ned i saltet. Hak en håndfuld dild fint, og tilsæt også det til saltet. Hæld vandet i. Bland ved hastighed 1 i mindst 2 minutter. Saltblandingen skal have konsistens som vådt sand. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.

  2. Drys et lag salt i en bageform, og læg fisken ovenpå. Skær lidt citrus i skiver, og læg det ind i fisken sammen med frisk estragon og nogle skiver chilipeber. Dæk fisken med det resterende salt, og tryk den fast sammen. Hele fisken skal være dækket af et tykt lag salt.

  3. Bag i en forvarmet ovn i 35 minutter ved 200 °C. Brug bagsiden af en ske til at bryde saltskorpen. Brug et stegetermometer til at sikre, at indersiden af fisken har nået 65 °C, før du spiser den.

  4. Tip: Hvis du bruger fint salt i stedet for groft salt, skal du erstatte vandet med en tilsvarende mængde æggehvider.