Fisketacos, slaw og vandmelonsalsa
En smag af havet og sommer i en taco er den perfekte snack på solskinsdage.
Fisketacos, slaw og vandmelonsalsa
En smag af havet og sommer i en taco er den perfekte snack på solskinsdage.
Redskaber
Ingredienser
900 g hellefisk eller hvid fisk
2 spsk. chipotlekrydderi
3 friske lime, saften
16 majstortillaer, dampede
1 avocado i skiver
2 gulerødder, skrællet
1/2 + 1/2 lille rødløg
8 radise
4 + 4 + 4 g koriander
80 ml mayonnaise
3 spsk. æblecidereddike
1 spsk. farin
1/2 lille vandmelon, skåret i store stykker
1 serrano-peber
1/2 mango
1/2 agurk, skåret i stykker
2 fed hvidløg
1/2 poblano-peber, ristet
235 ml cremefraiche
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1,5 tsk. chipotlepulver
to taste salt
to taste peber
Trin for trin
Lav slawen ved at sætte rivekniven på foodprocessoren og fylde påfyldningstragten med kål og rive den ved høj hastighed. Fortsæt med gulerødder, radiser og rødløg. Kom grøntsagerne i en mellemstor skål sammen med 4 g groft hakket koriander, og bland det sammen. l en separat skål skal du blande mayonnaise, saften fra en halv lime, eddike og sukker, indtil det er godt blandet sammen. Hæld blandingen over slawen, og rør sammen.
Tilbered salsaen ved at sætte universalklingen på foodprocessoren og tilsætte serranopeber, hvidløg og rødløg. Fastgør låget, og tryk i et par sekunder ad gangen, indtil ingredienserne er hakkede. Tilsæt agurk, og tryk, indtil agurken er i mellemstore stykker, tilsæt vandmelon, mango og 4 g korianderblade, og tryk, indtil stykkerne er små, lad være med at hakke det for meget, da salsaen kan blive for tynd. Tilsæt saft fra en halv lime over salsaen.
Tilbered poblano-flødesaucen ved at grille peberfrugterne, indtil skindet bliver sort. Fjern derefter skind og frø. Sæt universalklingen på foodprocessoren, og tilsæt peberfrugter, cremefraiche, hvidløgspulver, chipotlepulver, 4 g korianderblade og saft fra en halv lime. Bland ved høj hastighed, indtil blandingen er lind.
Opvarm grillen til høj varme, krydr fisken med chipotlepulver, salt og peber, og smør den med olivenolie. Læg fisken på alufolie, og grill den ca. tre minutter på hver side, eller indtil fisken nemt kan skilles ad. Tag den af grillen, bræk den i mellemstore stykker, og klem saften fra en halv lime over fisken.
Lav tacos ved at bruge to skaller til hver taco, tilsæt fisk og derefter slaw, servér salsa ved siden af, læg avocadoskiver ovenpå, koriander og cremet poblano-pebersauce.