emeagif
Skip the navigation

Sorbet på frisk frugt

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Fresh fruit sorbet

Sorbet på frisk frugt

KitchenAid-kok

Redskaber

Blender
Prep
7min
I alt
7min
Servering
4
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

100 g farin

125 ml vand

450 g hakket frossen frugt

1 tsk. vaniljeekstrakt

Trin for trin

  1. Hav en mellemstor skål fyldt med vand og isterninger klar. Bland sukker og vand i en lille gryde ved mellemhøj varme, og rør rundt i ca. 1 minut, indtil sukkeret er opløst. Hæld siruppen i en lille, varmebestandig skål, og sæt skålen i isbadet i ca. 5 minutter, så den afkøles. Sirup kan laves op til 1 uge i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

  2. Bland frugt, afkølet sukkersirup og vanilje i blenderkanden på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og drej knappen til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til 3. Brug nedstopperen med fleksibel kant til at skrabe siderne af kanden, og blend i ca. 1 minut, indtil blandingen er helt ensartet. Undlad at blende for meget, ellers begynder sorbet at smelte.

  3. Server med det samme, eller overfør sorbeten til en lufttæt beholder, og frys den i ca. 2 timer, indtil den er fast, før den serveres. Sorbeten kan holde sig i fryseren i op til 1 uge.

  4. KOKKENS TIP

    Hvis du laver bærsorbet og vil have en mere cremet konsistens, kan du bruge nedstopperen med fleksibel kant til at skubbe den færdige sorbet gennem en mellemstor si, så kernerne bliver fjernet.