Glutenfri pandekager
Redskaber
Ingredienser
Servering
120 ml
usødet mandelmælk
2 spsk
vindruekerneolie, eventuelt mere til bagning
2 spsk
ahornsirup
1 spsk
vaniljeekstrakt
2 mellemstore
æg
175 g
glutenfrit hvedemel
1 tsk
glutenfri bagepulver
1 tsk
natron
1/4 tsk
havsalt
Trin for trin
Hæld mælk, olie, ahornsirup, vaniljeekstrakt og æg i blenderglasset på din KitchenAid® Power Plus® blender, sæt låget på og blend på variabel hastighed 3 i 3-5 sekunder til alt er blandet godt sammen.
Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og blend på variabel hastighed 3 i ca. 5 sekunder, til at er godt blandet sammen.
Fjern midterlåget, sæt stamperen i og skrab glassets sider for at få alt melet ned i blandingen. Blend 3-5 sekunder mere, til der ikke er flere klumper.
(sørg dog for ikke at overblende).
Lad blandingen hvile i 5 minutter inden bagning.
Varm 1/2 tsk. vindruekerneolie op i en lille stegepande over medium-lav varme og hæld derefter 80 ml pandekagedej på panden og fordel den jævnt.
Bag i ca. 3 minutter, til der dannes små bobler i pandekagen, og kanterne begynder at tørre.
Vend pandekagen med en paletkniv og bag den anden side 2 minutter eller mere, til den er gennembagt.
Fortsæt på samme måde med resten af dejen.
Servér pandekagerne med ahornsirup, frisk frugt, kokosmel, knuste nødder etc.