Redskaber
Grøntsagsgratin
Denne grøntsagsgratin er en nem, sund og cremet ret, du vil elske.
Redskaber
Ingredienser
2,5 regnbuegulerødder
1,5 pastinak
1/2 sødkartoffel
60 g parmesanost
15 g smør i tern
1,5 timiankviste
225 ml fløde
125 ml sødmælk
1/2 æg
1/2 tsp salt
1/2 tsp sort peber
60 g brød
Trin for trin
Skræl gulerødderne, pastinakkerne og den søde kartoffel. Snit grøntsagerne med foodprocessoren monteret med snittejernet ved hastighed 2.
Osten smuldres ved hastighed 1 med universalkniven i rustfrit stål monteret på foodprocessoren.
Bred en tredjedel af de snittede grøntsager ud i et ovnfast fad. Fordel en tredjedel af parmesanosten, smørret og timianbladene over grøntsagerne. Gentag dette trin to gange.
Pisk fløde, mælk, æg, salt og sort peber i hånden. Fordel flødeblandingen over gratinen.
Dæk fadet med aluminiumsfolie, og bag i 60 minutter ved 180 ºC i en forvarmet ovn.
Pulsér brødet til fine krummer i foodprocessoren monteret med universalkniven i rustfrit stål.
Drys krummerne på toppen af gratinen. Bag (uden folie) i yderligere 20 minutter.


