Skip the navigation

Grundelement: Choux kager

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Basics: choux pastry

Fyld disse lette og luftige kager med lige det fyld, du vil. Du kan gøre dem søde eller overraske med saltet fyld.

Duration
I alt55min
Prep25min
Madlavning30min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

115 g

smør

110 ml

vand

110 ml

mælk

1/4 tsk

salt

1 spsk

sukker

125 g

hvidt mel

5

æg

Trin for trin

  1. Tilsæt smør, vand, mælk, salt og sukker i en gryde, og opvarm ved mellemhøj varme. Når mælkeblandingen simrer, skal varmen sænkes og mel tilsættes.

  2. Tag den af blusset, og rør kraftigt, indtil dejen samles i en kugle. Sæt den tilbage på blusset, og bliv ved med at røre rundt, indtil blandingen efterlader en hinde i bunden og siderne af gryden.

  3. Put dejen i køkkenmaskinens skål udstyret med fladpiskeren monteret, og lad den hvile i 5 minutter.

  4. Drej hastigheden til 4, og tilføj æggene et ad gangen, indtil de er indarbejdet, og dejen er skinnende og tyk konsistens. Tip: Når du løfter fladpiskeren op fra dejen, bør der dannes en V-form.

  5. Læg bagepapir på en bageplade, og brug en bagepensel til gøre bagepapiret fugtigt. Dette vil gøre din choux sprød på ydersiden.

  6. Pres choux-dej på bagepladen gennem et sprøjtepose. Dyp din pegefinger i lidt vand, og gør toppen af choux-dejen flad.

  7. Bland et æg med en spsk. vand, og pensl choux-dejen med æggemassen.

  8. Bag i 20 minutter ved 200 °C, og sænk derefter temperaturen til 175 °C, og bag i 10 minutter mere.

  9. Undlad at åbne ovnen under bagningen. Lad ovndøren være lukket i 20 minutter efter bagningen. Put derefter din choux over på en rist.

  10. Fyld din choux med kagecreme, flødeskum eller andet fyld efter eget valg.