Skip the navigation

Grundelement: Pâte brisée

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Basics: pâte brisée

En klassisk fransk mørdej: Bruges i tærter, quicher og/eller galetter.

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

600 g

hvidt mel

2 tsk

salt

300 g

koldt smør

135 ml

isvand

Trin for trin

  1. Tilsæt mel, salt og koldt smør i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret.

  2. Bland ved hastighed 1, indtil smørret er nedbrudt til små klumper.

  3. Tilsæt koldt vand til blandingen, og bland kortvarigt ved hastighed 1, indtil dejen formes. Sluk for køkkenmaskinen umiddelbart efter for at bevare den lette og møre skorpe.

  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 15 minutter før den rulles ud på en melet overflade.

  5. Den udrullede dej kan bruges til tærter, quicher og galetter. Bages i henhold til opskriftens instruktioner.