Skip the navigation

Grundelement: Pâte sablee

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Basics: pâte sablee

En rig mørdej, der krummer som sand: Bruges til at lave tærteskaller.

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

120 g

koldt smør

90 g

flormelis

4

æggeblommer

270 g

hvidt mel

1 tsk

salt

Trin for trin

  1. Put smør og flormelis i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret.

  2. Bland ved hastighed 1, indtil der dannes en cremet blanding.

  3. Tilsæt 4 æggeblommer, og skru hastigheden op til 6. Bland, indtil æggeblommerne er blandet sammen med smørblandingen.

  4. Sænk hastigheden til 1, og tilsæt mel og salt. Bland, indtil der dannes en dej.

  5. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 30 minutter før den rulles ud på en melet overflade.

  6. Brug den udrullede dej til at lave tærteskaller. Bages i henhold til opskriftens instruktioner.