Skip the navigation

Grundelement: Pâte sucrée

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Basics: pâte sucrée

En sød mørdej: Bruges som base for cremede fyldte tærter, tærter med låg eller som småkagedej.

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

250 g

hvidt mel

150 g

flormelis

1 tsk

salt

125 g

koldt smør

1

æg

Trin for trin

  1. Tilføj mel, flormelis, salt og smør i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret.

  2. Bland ved hastighed 1, indtil der dannes en smuldrende blanding.

  3. Tilsæt æg, og bland kortvarigt, indtil dejen er samlet.

  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 2 timer før den rulles ud på en melet overflade.

  5. Læg dejen ud i en bageform, og lad den afkøle i 15 minutter mere, før du bager den i henhold til opskriftens instruktioner. Bruges til cremefyldte tærter og tærter med låg.