Grundlæggende chokolade-ganache
Denne opskrift giver 2 slags chokoladeganache, afhængigt af hvor længe du lader den hvile efter blanding. Hæld den over eller sprøjt den på kager og andet bagværk.
Grundlæggende chokolade-ganache
Denne opskrift giver 2 slags chokoladeganache, afhængigt af hvor længe du lader den hvile efter blanding. Hæld den over eller sprøjt den på kager og andet bagværk.
Redskaber
Ingredienser
600 g mørk chokolade
300 g piskefløde
Trin for trin
Hæld fløden i en tykbundet gryde, og opvarm den til den simre. Hæld fløden over den mørke chokolade, og lad den stå i 2 minutter.
Bland chokolade og fløde sammen ved omrøringshastighed, indtil det er helt kombineret. Dette tager ca. 2 minutter.
Denne skinnende varme blanding kaldes "hældeganache" og kan hældes over kager og cupcakes eller bruges til chokoladefondue.
For at lave en mere fast ganache: Dæk din hældeganache med husholdningsfilm, og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 4 timer. Hæld blandingen i skålen på køkkenmaskinen med piskeriset monteret, og pisk i 3 minutter ved hastighed 2, indtil farven på din ganache bliver lys og konsistensen så fast, at den kan sprøjtes ud. Dæk med husholdningsfilm, og lad det sætte sig ved stuetemperatur i yderligere 2 timer. Sprøjtes på kager og cupcakes.