Grundopskrift: Chokoladesouffle
Der er ingen bedre måde at forkæle sig selv, end med en smagsbombe af en chokoladesoufflé serveret direkte fra ovnen.
Grundopskrift: Chokoladesouffle
Der er ingen bedre måde at forkæle sig selv, end med en smagsbombe af en chokoladesoufflé serveret direkte fra ovnen.
Redskaber
Ingredienser
170 g mørk chokolade, hakket
40 g smør
5 æggehvider
1/4 tsk vinstenssyre
1/2 tsk salt
110 g strøsukker
3 æggeblommer
1 tsk vaniljeekstrakt
2 spsk kakaopulver, sigtet
Trin for trin
Placer den mørke chokolade og 30 g smør i en skål, og smelt i et vandbad. Stil til side og lad det køle lidt af.
Kom æggehviderne i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Tilsæt vinstenssyre og salt. Drej til hastighed 8, og bland, indtil massen er skummende.
Tilsæt gradvist 90 g strøsukker, og fortsæt blandingen på hastighed 8, indtil der er stive toppe.
Tilsæt æggeblommer, vaniljeekstrakt og 1 spsk. sigtet kakao til den smeltede chokoladeblanding, og bland sammen.
Tilsæt en stor skefuld marengs til chokoladeblandingen, og fold den med en gummispatel, indtil den er helt iblandet. Fortsæt med at tilsætte marengs, 3-4 skeer ad gangen, og bliv ved med at folde ind i chokoladeblandingen, indtil den er helt iblandet.
Brug en bagepensel til at smøre dine skåle med meget blødt smør. Sørg for at pensle med opadgående bevægelser. Drys resten af sukkeret hele vejen rundt om bunden og siderne. Overfør blandingen til skålene, udglat toppen, og kør en finger rundt langs med kanterne.
Forvarm ovnen til 240 °C. Sænk temperaturen til 200 °C, placér skålene på en bageplade og placér den i ovnen. Bag souffléerne i ca. 15 minutter. Drys med kakaopulver efter bagning, og server med det samme.