Grundopskrift creme anglaise
Denne klassiske vaniljesauce er en fantastisk tilføjelse til enhver varm eller kold dessert. Lav den i forvejen, og opbevar den i køleskabet i op til 3 dage.
Grundopskrift creme anglaise
Denne klassiske vaniljesauce er en fantastisk tilføjelse til enhver varm eller kold dessert. Lav den i forvejen, og opbevar den i køleskabet i op til 3 dage.
Redskaber
Ingredienser
250 ml fløde
70 ml sødmælk
1 vaniljestang
3 æggeblommer
40 g strøsukker
Trin for trin
Tilsæt fløde, mælk, vaniljekorn og -stang til en tykbundet gryde, og opvarm ved medium varme. Lad blandingen simre, og fjern den fra kogepladen.
Put æggeblommer og sukker i en skål. Bland ved hastighed 7, indtil blandingen er bleg, og piskeriset efterlader spor i overfladen, når det løftes.
Sænk hastigheden til 1, og tilsæt langsomt den varme mælk til æggeblommeblandingen.
Hæld cremen tilbage i gryden, og pisk den over mediumlav varme i mindst 7 minutter, eller indtil din crème anglaise dækker bagsiden af en ske. Du kan bruge den med det samme, eller opbevare den i køleskabet i op til 3 dage.