Grundopskrift: Crème brulée
Brug en ske til at knække det smeltede sukker oven på denne lækre dessert.
Grundopskrift: Crème brulée
Brug en ske til at knække det smeltede sukker oven på denne lækre dessert.
Redskaber
Ingredienser
5 æggeblommer
100 g + 6 spsk strøsukker
450 ml fløde
150 ml sødmælk
1 vaniljestang
Trin for trin
Kom æggeblommerne og 100 g strøsukker i skålen på en køkkenmaskine med piskeriset monteret. Bland i 1 minut ved hastighed 1.
Opvarm fløde, mælk og vanilje, indtil blandingen er varm. Lad blandingen hvile, indtil boblerne på overfladen er forsvundet.
Tilsæt flødeblandingen til de piskede æggeblommer, mens du pisker ved hastighed 1.
Fyld de ovnsikre skåle, og placér dem i en plade, der er halvt fyldt med varmt vand. Bag i 1 time ved 100 °C, og afkøl derefter i køleskabet i mindst 3 timer.
Drys 1 spsk. strøsukkers over crème bruléerne og karamelliser med en gasbrænder.