Grundopskrift: Ragu
Den italienske klassiker, der kan tilfredsstille alle smagsløg.
Ingredienser
3 løg
2 stilke bladselleri
5 gulerødder
1 kg oksebovsteak
1 tsk salt
1 tsk pepper
5 spsk olivenolie
70 g tomatpasta
800 g knuste tomater
250 ml rødvin
250 ml grøntsagsbouillon
1 krydderurtebundt
Trin for trin
Skræl løg og gulerødder. Sæt snittejernet på din foodprocessor, og drej hastigheden til 1. Før løg, selleri og gulerødder gennem påfyldningstragten, så de bliver skåret ud i tern.
Krydr kødet med peber og salt. Opvarm 2 spsk. olivenolie, og svits oksekødet, til det er brunet. Læg kødet på en tallerken.
Opvarm den resterende olivenolie. Sautér grøntsagsternene i 5 minutter. Kom kødet tilbage i stegegryden, og tilsæt tomatpasta, dåsetomater, rødvin, grøntsagsbouillon, hvidløgsfed og krydderurtebundtet. Læg låget på gryden, og lad det simre i 1 time.
Tag kødet op af saucen, og trævl det med en gaffel. Læg det trævlede oksekød tilbage i saucen, og lad det simre uden låg i 30 minutter mere.
Server med pasta og revet parmesan.