Grundopskrift: Sukkerbrødskage
Blød og let sandkage, der er den perfekte base til lagkager og andre desserter.
Grundopskrift: Sukkerbrødskage
Blød og let sandkage, der er den perfekte base til lagkager og andre desserter.
Redskaber
Ingredienser
8 æg
250 g sukker
250 g mel
50 g smør
Trin for trin
Kom sukker og æg i en stor varmebestandig skål. Sæt skålen over en gryde med vand, der simrer, og sørg for, at skålens bund ikke rører vandet. Start med at blande ved laveste hastighed, og øg gradvist til hastighed 6. Bland i mindst 8-10 minutter, indtil blandingen bliver bleg, tyk og fylder væsentligt mere.
Fjern skålen fra gryden. Tilsæt sigtet mel i skålen, og vend det i blandingen.
Tilsæt ca. 50 g af blandingen til smøret, og bland grundigt. Hæld blandingen tilbage i skålen.
Forvarm ovnen til 190 °C. Læg bagepapir i to runde kageforme. Fordel dejen i de 2 kageforme. Glat dejen ud, og bag i 20-25 minutter. Afkøl i køleskabet i 10 minutter. Tag kageformen af, og afkøl kagerne helt. Brug sandkagen som bunde til lagkager.