Gulerodskage med søde kartofler og flødeostglasur
Alle fortjener lidt sødt i livet, som ekstra søde kartofler i din gulerodskage.
Gulerodskage med søde kartofler og flødeostglasur
Alle fortjener lidt sødt i livet, som ekstra søde kartofler i din gulerodskage.
Redskaber
Ingredienser
2 søde kartoffler, skrællet og skåret i kvarte
3 store gulerødder, skrællet
4 store æg
240 ml vegetabilsk olie
240 ml kærnemælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
320 g hvidt mel
200 g farin
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kryddernellike
1 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. allehånde
1,5 tsk. natron
2,5 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
230 g smør
450 g flødeost
350 ml cremefraiche
1 vaniljestang, skåret og skrabet
450 g flormelis
200 g hakkede valnødder
Trin for trin
Opvarm ovnen til 160°C, beklæd to 23 cm kageforme med bagepapir, og sprøjt med madlavningsspray.
Sæt rivekniven på foodprocessoren, fastgør låget, vælg høj hastighed, og læg søde kartofler og gulerødder i påfyldningstragten én ad gangen. Brug nedstopperen til at rive grøntsagerne. Når du er færdig, skal du trykke på High, hvorefter enheden slukker. Sæt grøntsagerne til side.
Fastgør fladpiskeren på køkkenmaskinen, og tilsæt æg, olie, vanilje og kærnemælk til skålen. Drej til hastighed 3, bland, indtil det hele er samlet, tilsæt derefter søde kartofler og gulerødder, og bland sammen.
Sigt i en anden skål mel sammen med sukker, kanel, nellike, ingefær, natron, bagepulver, salt og allehånde. Tilsæt langsomt de tørre ingredienser til den våde blanding, bland med en spatel, indtil alle ingredienserne er blandet sammen.
Hæld dejen i formene, og bag i 25-30 minutter, eller indtil dejen føles fast. Tag ud af ovnen, og lad den køle af på risten.
Til glasuren skal du sætte trådpiskeriset på køkkenmaskinen og tilsætte smør, flødeost, cremefraiche og vanilje i skålen. Sæt køkkenmaskinen på 6, og pisk, indtil blandingen er lind, tilsæt langsomt flormelis, indtil glasuren er lind. Smør på sider og top. Pynt med hakkede valnødder, hvis det ønskes.