Hashbrowns med ost
Sprøde, gyldne kartofler, smeltet ost og flydende æggeblommer – her får du den perfekte, enkle morgenmad.
Hashbrowns med ost
Sprøde, gyldne kartofler, smeltet ost og flydende æggeblommer – her får du den perfekte, enkle morgenmad.
Redskaber
Ingredienser
530 g kartofler
115 g smør
170-225 g cheddar
1/2 tsk salt
1 tsk sort peber
1/2 tsk hvidløgspulver
4 æg
1 forårsløg
Trin for trin
Skræl kartoflerne, og skær dem i 3 stykker på langs. Sæt rivejernet i KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Fastgør låget, og drej til lav hastighed. Før kartoffelstykkerne gennem tragten, og brug nedskubberen til at skubbe kartoflerne igennem rivejernet. Sluk for maskinen, kassér store kartoffelstykker fra toppen af kniven, og hæld de strimlede kartofler i et dørslag. Skyl kartoflerne under koldt vand, indtil vandet er klart, og læg derefter kartoflerne på en bageplade med et rent hviskestykke. Dup så meget væske som muligt af, og lad derefter kartoffelstrimlerne hvile på bagepladen, dækket med et rent hviskestykke, i mindst 10 minutter.
Tør skålen og sæt den tilbage i køkkenmaskinen, mens kartoflerne hviler. Indsæt rivejernet, fastgør låget, og drej til lav hastighed. Før cheddarosten gennem tragten, og brug nedstopperen til at skubbe osten gennem rivejernet. Sluk for maskinen, hæld den revne ost i en skål, og sæt den til side.
Opvarm en stor stegepande ved mellemhøj varme. Tilsæt 4 spsk. smør til panden, og tilsæt derefter kartoffelstrimlerne. Brug en spatel til at vende kartoflerne i smørret, og drys derefter med salt, peber og hvidløgspulver, og rør rundt igen. Pres derefter kartoflerne ned i et lag, og lad dem stege, uforstyrrede og udækkede, i ca. 2-3 minutter. Rør i kartoflerne igen, tilsæt endnu en spsk. smør til panden, tryk derefter ned på kartoflerne, og lad dem stege uden at røre mere rundt og udækkede, i yderligere 2-3 minutter. Gentag processen en tredje og fjerde gang. Når kartoflerne er begyndt at blive lidt sprøde, drysses to tredjedele af cheddarosten over det øverste lag af kartoflerne. Brug spatelen til at presse osten ned i kartoffelmassen. Vend derefter forsigtigt kartoflerne i mindre mængder for ikke at forstyrre lagene for meget.
Lav fire 'reder' i kartoflerne på stegepanden. (BEMÆRK: Rederne skal have en tom udhuling, som man kan se panden igennem, der, hvor ægget skal slås ud). Tilsæt en lille klat smør i hver rede, og slå derefter et æg ud i reden. Brug hjørnet af din spatel til forsigtigt at trække æggehviderne ind i kartoflerne, og pas på ikke at lave hul æggeblommerne. Drys derefter lidt mere cheddarost på kartoflerne rundt om æggene, og dæk panden til. Steg i 3-4 minutter, eller indtil æggehviderne er, som du kan lide dem.
Drys med flagesalt og hakkede forårsløg, og servér med det samme.