Hasselnøddemælk
En plantebaseret chokolademælk uden laktose og med en nøddeagtig smag.
Hasselnøddemælk
En plantebaseret chokolademælk uden laktose og med en nøddeagtig smag.
Redskaber
Ingredienser
150 g hasselnødder
1 l vand
2 1/2 spsk. kakaopulver, usødet
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 spsk. ahornsirup
1/4 tsk. salt
Trin for trin
Dæk hasselnødderne med kogende vand, og lad dem ligge i blød i mindst 1 time eller op til 12 timer. Dræn de opblødte hasselnødder, og hæld dem i KitchenAid-blenderen. Tilsæt frisk vand.
Bland ved hastighed 5 i 1 minut, indtil blandingen er cremet og ensartet. Dræn gennem et stykke gaze eller et tyndt viskestykke. Pres al overskydende væske ud.
Hæld hasselnøddemælken i blenderen, og tilsæt kakaopulver, vaniljeekstrakt, ahornsirup og salt. Bland ved hastighed 5, indtil alt er blandet sammen.
Opbevar mælken i en forseglet flaske eller krukke i op til 4 dage i køleskabet. Ryst inden servering.