Skip the navigation

Hibiscusglaserede kyllingevinger

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
HibiscusGlazedChickenWings_thumbnail.jpg

Lav disse varme og syrlige kyllingevinger præcis så sprøde, som du har lyst til. Lækkert!

Duration
I alt2h10
Prep20min
Madlavning1h50

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

57 g

tørrede hibiscusblomster, tætpakkede

2

tørrede guajillo-chilier

2

tørrede ancho-chilier

1 spsk

chipotle-chilier i adobo-sauce

560 g

kogende vand

4 spsk

olie, delt op

65 g

salatløg, pillet og skåret i skiver

2 fed

hvidløg, finthakket

340 g

agavenektar

96 ml

rødvinseddike

1 ½ tsk + 1 spsk

salt

1 tsk + 1/2 spsk

stødt sort peber

1 tsk

sennepspulver

1,3 kg

kyllingevinger

80 g

mel

-

oliestænk

Trin for trin

  1. LAV BBQ-SAUCEN: Fjern stilken og frøene fra de tørrede chilier, læg dem i en mellemstor skål, og tilsæt hibiscusblomster. Bring vand i kog, og hæld vandet i skålen, så chilier og hibiscus er dækkede. Rør rundt, dæk derefter skålen med husholdningsfilm, og lad det ligge i blød i 20 minutter.

  2. Mens du venter, skal du sautere løg og hvidløg i 2 spsk. olie i en gryde med høje sider. Sauter ved middelhøj varme i ca. 10 minutter, indtil de begynder at karamellisere. Tag af varmen, og lad køle lidt af.

  3. Bland vand, hibiscusblomster, chilier og de sauterede løg og hvidløg i din blender. Sørg for, at låget sidder godt fast, og drej til hastighed 5. Purér i 1 minut, indtil blandingen er jævn. Tilføj chipotle-chilierne i adobo-sauce. Purér i yderligere 30 sekunder ved hastighed 8.

  4. Si hibiscus-chilipuréen over i en skål. Kassér de faste rester. Indstil varmen til middelhøj, og tilsæt den resterende olie i den gryde, der blev brugt til løg og hvidløg. Hæld hibiscus-chilivæsken ned i gryden.

  5. Rør godt i puréen, og tilsæt derefter de resterende ingredienser: agavenektar, rødvinseddike, salt (1½ tsk.), stødt sort peber, og tørret sennepspulver.

  6. Rør rundt, indtil saucen begynder at koge let, og skru derefter ned for varmen, så det simrer. Rør konstant, indtil saucen bliver tykkere og mørkere. Dette tager typisk ca. 20 minutter mere.

  7. LAV VINGERNE: Forvarm ovnen til 200 °C.

  8. Klargør kyllingevingerne, hvis de skal adskilles i to dele ved leddet. Krydr kyllingevingerne med salt og peber.

  9. Kom melet i en lille skål, rul hver vinge i melet, og ryst det overskydende mel af. Læg alle vingerne på en bageplade med bagepapir og indsat bagerist.

  10. Sprøjt lidt olie på alle vingerne, lige før du sætter dem i ovnen.

  11. Bag vingerne i 40 minutter midt i ovnen. Vend vingerne efter 20 minutter, og giv dem et godt stænk olie igen.

  12. Efter 40 minutter løfter du bageristen op til den øverste position i ovnen og indstiller ovnen til grill ved høj varme. Sørg for, at alle de flade stykker har den tykkeste del af skindet opad. Grill vingerne i 5 minutter for at få nogle fine brune og sprøde grillmønstre. Valgfrit: Du kan vende dem igen og grille i yderligere 5 minutter, hvis du virkelig er glad for sprøde vinger.

  13. Læg vingerne over i en skål, og bland dem straks sammen med saucen.

  14. Hvis du har en varmluftsovn, skal du bruge varmluftsindstillingen.

  15. Hvis du ikke kan finde guajillo- eller ancho-chilier, kan du bruge enhver form for tørrede chilier, du kan få fat i, når bare styrken er i den lavere ende. Ancho- og guajillo-chilier anses for at være mere jordagtige og mildt sødlige, end de er stærke. Du kan også erstatte med 1 spsk. paprika blandet med 1 sauteret rød peberfrugt, men dette vil i høj grad ændre smagen fra den oprindelige opskrift.