Hindbaer-galette med hibiscus
Giv en enkel hindbærdessert et løft med den skarpe, blomsteragtige duft fra hibiscus.
Hindbaer-galette med hibiscus
Giv en enkel hindbærdessert et løft med den skarpe, blomsteragtige duft fra hibiscus.
Redskaber
Ingredienser
225 g + 2 spsk + 2 spsk hvidt mel
112 g koldt, usaltet smør
3/4 + 1/2 tsk salt
5,5 spsk iskoldt vand
1 æg, pisket (til pensling af skorpen)
1 spsk rørsukker (til at drysse over skorpen)
1 spsk + 1 spsk + 175 g + 110 g sukker
1 spsk pulveriserede amaretti-småkager (ca. tre)
600 g hindbær
1 spsk revet appelsinskal
- hakkede hindbær
- et stænk vand
15 g tørrede hibiscusblomster
1 spsk mandler eller mandelmel
Trin for trin
LAV DEJEN: Kom mel (225 g), sukker (1 spsk.) og salt (¾ tsk.) i køkkenmaskinens skål med en dejmixer monteret.
Tænd på hastighed 1, og tilsæt smør i tern. Drej til hastighed 3, og bland i 30 sekunder.
Tilsæt vand, og bland i 20 sekunder ved hastighed 3.
Hæld dejen ud på et bord, og ælt den hurtigt til en kugle.
Tryk dejen ud til en cirkel, pak den derefter ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i køleskabet i 2-3 timer, indtil den er hård.
LAV MANDELPULVERET: Fyld en lille plastikpose, læg amaretti-småkagerne ned i den, og knus dem.
Kom mel (to spsk.), sukker (1 spsk.) og formalede mandler i posen. Ryst posen for at blande.
LAV FYLDET: Skyl hindbærrene. Hak dem groft. Tilsæt hindbær, sukker (175 g), mel (2 spsk.), skal fra en lille appelsin og salt (½ tsk.) til hindbærfyldet i en skål og bland det sammen. Sæt til side.
SAML GALETTEN: Forvarm ovnen til 200 °C, og læg bagepapir på en bageplade.
Tag den afkølede dej ud af køleskabet. Form dejen til en cirkel.
Drys lidt mel på arbejdsoverfladen, og rul dejen ud med en kagerulle. Luk eventuelle sprækker ved at klemme dem sammen undervejs.
Overfør forsigtigt dejen ved at rulle den rundt om kagerullen og løfte den over på den klargjorte bageplade.
Lav en cirkel i midten af din galette-dej.
Tilsæt hindbærfyldet, så der efterlades en kant af dej.
Tag fat i dejkanten, og fold den ind over hindbærrene, så galettens skorpe kan dannes. Brug bagepapiret som hjælp til at folde den indover.
Hvis dejen på dette tidspunkt er blevet for varm , kan du sætte den tilbage i køleskabet i 15 minutter. Den skal være godt afkølet, når den kommer i ovnen, da dette trin hjælper dejen med at holde formen.
Brug en bagepensel til at pensle kanterne af skorpen med sammenpisket æg, så den lettere bliver gylden. Drys derefter flormelis på kanterne (valgfrit).
Bag galetten i 40-45 minutter eller indtil skorpen er gyldenbrun. Drej galetten, når halvdelen af tiden er gået. Hold øje med skorpen, så den ikke bliver for mørk.
Til glasuren skal du komme hindbær, sukker (110 g), tørrede hibiscusblomster og et stænk vand i en lille kasserolle og tilberede ved lav varme. Lad den simre, indtil hindbærrene har afgivet deres saft, og siruppen er mørk pink og velduftende af hibiscus, ca. 5 minutter. Den mængde, du får, afhænger af, hvor saftige dine hindbær er. Den skal have konsistens som sirup eller varmt syltetøj. Si den over i en skål.
Pensl al glasuren ud over hindbærrene i den varme galette. Lad den køle af i 15 minutter, og servér den, mens den stadig er lun.
Bliv ved med at flytte dejen, mens du ruller den ud, så den ikke hænger fast på bordet. Start fra midten, og arbejd dig ud mod kanterne.