Hindbærskumfiduser
Søde og frugtagtige puder af sødme.
Hindbærskumfiduser
Søde og frugtagtige puder af sødme.
Redskaber
Ingredienser
200 ml vand
500 g strøsukker
1,5 spsk druesukker
2 æggehvider
20 g gelatineblade
250 g hindbær
100 g flormelis
50 g majsstivelse
Trin for trin
Denne opskrift giver 18 skumfiduser.
Læg 2 stykker bagepapir i en høj bageplade eller et ovnfast fad.
Hæld hindbærrene i en lille gryde, og rør rundt ved mellemhøj varme, indtil bærrene er nedbrudt. Skub dem gennem en si, sæt saften til side og smid frøene ud.
Put gelatinbladene i koldt vand, og lad dem ligge i blød.
Hæld vand, stødt melis og glukose i en lille gryde over mellemhøj varme, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Skru op for varmen, og lad sukkeret koge i 10 minutter. Sluk for varmen.
Pisk æggehviderne ved hastighed 6, indtil der dannes bløde toppe. Hæld sukkersiruppen langsomt i, mens der piskes på høj hastighed. Når al sukkersiruppen er indarbejdet, tilsættes de opvredne gelatinblade. Pisk i 10 minutter, indtil der dannes en stiv, skinnende blanding.
Fordel skumfidusblandingen i 2 skåle. Rør det meste af hindbærsaften i, og efterlad 3 spsk. saft til senere.
Hæld skumfidusblandingen i fadet med bagepapir, og fordel den resterende hindbærsaft på toppen. Brug et spyd eller bagsiden af en ske til at hvirvle alt sammen.
Stil det til side, uden at dække det til, i mindst 6 timer for at få stuetemperatur.
Bland flormelis og majsstivelse sammen, og brug det til at pensle de udskårne skumfiduser.