Hjemmebagte tiramisu
Denne lagdelte dessert med kiks opblødt i kaffe og cremet mascarpone er meget populær.
Hjemmebagte tiramisu
Denne lagdelte dessert med kiks opblødt i kaffe og cremet mascarpone er meget populær.
Redskaber
Ingredienser
ml 200 espresso
4 æg
70 g strøsukker
500 g mascarpone
300 g ladyfingers
3 spsk kakaopulver
Valgfrit flødeskum
Trin for trin
Bryg 200 ml espresso. Lad det køle helt af.
Del æggene i blommer og hvider, og hæld blommerne i køkkenmaskinens skål med piskeriset påsat. Tilsæt strøsukkeret, og bland ved hastighed 8, indtil de er hvide.
Sænk til hastighed 4, og tilsæt mascarpone.
Pisk æggehviderne ved hastighed 10, indtil de er stive.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider i mascarpone-blandingen ved omrøringshastighed, indtil blandingen er godt blandet.
Dyp ladyfingers i espressoen, og læg dem på en bakke. Øs op og spred 1/3 af mascarpone-fyldet over. Gentag dette trin 3 gange. Lad den hvile i køleskabet i mindst 6 timer. Drys med kakaopulver før servering.
Sprøjt flødeskum oven på det sidste mascarpone-lag for at få det til at se ekstra festligt ud.