emeagif
Skip the navigation

Den bedste hjemmelavede pizzadej

KitchenAid-kok

Denne langtidshævede pizzadej kræver tid og tålmodighed, men resultaterne er alle anstrengelserne værd.

Best Homemade Pizza dough

Den bedste hjemmelavede pizzadej

KitchenAid-kok

Denne langtidshævede pizzadej kræver tid og tålmodighed, men resultaterne er alle anstrengelserne værd.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Hvile
11h
Madlavning
10min
I alt
40min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

200 g semulje

1060 g mel

1 spsk. havsalt

14 g gær

a pinch rørsukker

650 ml vand

200 g tomatsauce til pizza

300 g revet mozarella

1 spsk. olivenolie

Trin for trin

  1. Hæld semulje og 800 g mel i skålen på din KitchenAid-køkkenmaskine med dejkrogen påmonteret. Tilsæt havsalt, tørgær og en knivspids rørsukker. Sæt yderligere 130-260 g mel til side til brug efter behov senere.

  2. Bland de tørre ingredienser ved lav hastighed i ca. 15 sekunder, så de er jævnt blandet sammen. Mens køkkenmaskinen kører, skal du gradvist hælde vandet i. Tilsæt det reserverede mel lidt ad gangen, indtil dejen er samlet og ikke længere klæber til siderne af skålen. Fortsæt æltningen i ca. 4 minutter, indtil dejen er glat, elastisk og blød. Kom dejen i en let smurt skål. Dæk den med husholdningsfilm, og lad den hæve på køkkenbordet ved stuetemperatur i 8 timer, eller indtil den har opnået dobbelt størrelse.

  3. Efter den første hævning skal du forsigtigt slå dejen ned for at frigøre luft. Del i lige store stykker, og form hvert stykke til en kugle. Form med hånden ved forsigtigt at folde kanterne af dejen under sig selv, og drej kuglen imens, indtil overfladen føles stram og glat. Det skaber struktur og elasticitet i dejen. Placer dejkuglerne på en melet overflade, dæk dem med et viskestykke, og lad dem hvile i yderligere 3 timer ved stuetemperatur.

  4. Når du er klar til at bage, skal du drysse lidt mel på bordpladen. Tag en dejkugle, og tryk den let flad til en skive med håndfladerne. Brug derefter fingerspidserne til at presse dejen udad fra midten. Arbejd i en cirkulær bevægelse for at strække dejen til en tynd, rund form, ca. 0,5 cm tyk.

  5. Forvarm ovnen til 250 °C. Pensl kanterne af dejen med olivenolie. Fordel et tyndt lag tomatsauce på bunden, men lad der være en kant til skorpen. Drys et rigeligt lag revet mozzarella over og placer derefter dine yndlingsingredienser. Sæt pizzaerne på den nederste rist i ovnen, og bag i 7-10 minutter, eller indtil osten er boblende og smeltet, og dejen er færdigbagt.

  6. Når din pizza er ude af ovnen, kan du tilføje ekstra toppings, som f.eks. frisk basilikum, mortadella, rucolasalat, et stænk olivenolie eller et drys chiliflager for at få ekstra smag.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gør den unik til mors dag!

Gratis skål til is (værdi 1499 DKK) med Artisan By You- eller 5KSM60SPX-køkkenmaskine