Den bedste hjemmelavede pizzadej
Denne langtidshævede pizzadej kræver tid og tålmodighed, men resultaterne er alle anstrengelserne værd.
Den bedste hjemmelavede pizzadej
Denne langtidshævede pizzadej kræver tid og tålmodighed, men resultaterne er alle anstrengelserne værd.
Redskaber
Ingredienser
200 g semulje
1060 g mel
1 spsk. havsalt
14 g gær
a pinch rørsukker
650 ml vand
200 g tomatsauce til pizza
300 g revet mozarella
1 spsk. olivenolie
Trin for trin
Hæld semulje og 800 g mel i skålen på din KitchenAid-køkkenmaskine med dejkrogen påmonteret. Tilsæt havsalt, tørgær og en knivspids rørsukker. Sæt yderligere 130-260 g mel til side til brug efter behov senere.
Bland de tørre ingredienser ved lav hastighed i ca. 15 sekunder, så de er jævnt blandet sammen. Mens køkkenmaskinen kører, skal du gradvist hælde vandet i. Tilsæt det reserverede mel lidt ad gangen, indtil dejen er samlet og ikke længere klæber til siderne af skålen. Fortsæt æltningen i ca. 4 minutter, indtil dejen er glat, elastisk og blød. Kom dejen i en let smurt skål. Dæk den med husholdningsfilm, og lad den hæve på køkkenbordet ved stuetemperatur i 8 timer, eller indtil den har opnået dobbelt størrelse.
Efter den første hævning skal du forsigtigt slå dejen ned for at frigøre luft. Del i lige store stykker, og form hvert stykke til en kugle. Form med hånden ved forsigtigt at folde kanterne af dejen under sig selv, og drej kuglen imens, indtil overfladen føles stram og glat. Det skaber struktur og elasticitet i dejen. Placer dejkuglerne på en melet overflade, dæk dem med et viskestykke, og lad dem hvile i yderligere 3 timer ved stuetemperatur.
Når du er klar til at bage, skal du drysse lidt mel på bordpladen. Tag en dejkugle, og tryk den let flad til en skive med håndfladerne. Brug derefter fingerspidserne til at presse dejen udad fra midten. Arbejd i en cirkulær bevægelse for at strække dejen til en tynd, rund form, ca. 0,5 cm tyk.
Forvarm ovnen til 250 °C. Pensl kanterne af dejen med olivenolie. Fordel et tyndt lag tomatsauce på bunden, men lad der være en kant til skorpen. Drys et rigeligt lag revet mozzarella over og placer derefter dine yndlingsingredienser. Sæt pizzaerne på den nederste rist i ovnen, og bag i 7-10 minutter, eller indtil osten er boblende og smeltet, og dejen er færdigbagt.
Når din pizza er ude af ovnen, kan du tilføje ekstra toppings, som f.eks. frisk basilikum, mortadella, rucolasalat, et stænk olivenolie eller et drys chiliflager for at få ekstra smag.