Honningcupcakes med kandiseret pistacie
Lette og luftige vaniljecupcakes lavet med ægte vaniljebønner og lavendel under et lag kandiserede pistacienødder, lavendel og honningsmørcreme.
Honningcupcakes med kandiseret pistacie
Lette og luftige vaniljecupcakes lavet med ægte vaniljebønner og lavendel under et lag kandiserede pistacienødder, lavendel og honningsmørcreme.
Redskaber
Ingredienser
4 tbsp + 2 tbsp honning
100 g pistacie
12 g farin
1 en knivspids salt
170 g Usaltet smør, blødt
180 g stødt melis
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
3 store æg fra fritgående høns
180 g mælk
45 ml cremefraiche
300 g hvidt mel
8 g bagepulver
2 tsk. hakket, tørret, usprøjtet lavendel
Trin for trin
Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en lille muffinform, og drys den med mel.
Sæt sigtetilbehøret på køkkenmaskinen (med fladpiskeren), og tryk på "Tara" for at nulstille vægten.
Tilsæt stødt melis til ingredienstragten, og vej. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 4, og sigt melet ned i en skål.
Tilsæt smør, vanilje og 2 spsk. honning, mens sukkeret sigtes i, og pisk, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene én ad gangen.
Bland mælk og cremefraiche i en separat skål. Tilsæt blandingen til smørblandingen, og rør rundt, indtil den er helt blandet.
Tilsæt mel og bagepulver til ingredienstragten for at veje det. Tryk på "Tara" mellem hver ingrediens. Omrør ingredienserne i tragten for at blande dem. Sæt køkkenmaskinen på "omrør", og sigt melet og bagepulveret ned i skålen. Tilsæt lavendel, og rør rundt, indtil det lige er blandet sammen. Maks. 1 minut.
Skrab blandingen ned i den klargjorte muffinform, og bag den i ovnen i 15-18 minutter, eller indtil en spyd, der indføres i midten, kommer rent ud. Tag forsigtigt kagen ud af formen, og sæt den på en rist for at køle helt af.
Mens kagen køler af, skal du tilberede pistacienødderne. Rør 4 spsk. honning og pistacienødder sammen. Fordel pistacienødderne i 1 lag i en lav bageplade, og drys med sukker og salt. Bag i midten af ovnen i 15 minutter, rør rundt, og bag i yderligere 5 minutter.
Overfør til et ark bagepapir eller sølvpapir, mens de stadig er varme, og skil hurtigt pistacienødder fra med en gaffel. Afkøl fuldstændigt (ca. 1 time), og fjern nødderne fra bagepapiret. Bræk store stykker i mindre dele.
Pynt kagerne med et stænk honning og de kandiserede pistacienødder.