Is med brombær og chokoladestykker
Denne cremede isblanding er den perfekte måde at køle ned på en varm dag med sin kombination af brombær og bittersød chokolade i næsten hver eneste bid.
Is med brombær og chokoladestykker
Denne cremede isblanding er den perfekte måde at køle ned på en varm dag med sin kombination af brombær og bittersød chokolade i næsten hver eneste bid.
Redskaber
Ingredienser
430 g brombær, og mere til pynt
200 g stødt melis, delt
480 g sødmælk
240 g fløde
1/2 vaniljestang, delt på langs og skrabet
100 g æggeblommer
110 g bittersøde chokoladestykker, 60 % kakao, groft hakket
3 g flagehavsalt
Trin for trin
Gør skålen til isfremstilling klar Sæt fryseskålen i fryseren i 24 timer, før du bruger den, og lad den blive i fryseren, indtil du er klar til at tilsætte din afkølede isblanding.
Lav brombærpuréen: I en mellemstor kasserolle ved mellemhøj varme blandes brombærrene med ¼ kop sukker og 2 spsk. vand. Brug en kartoffelmoser eller en træske til at mose bærrene let. Bring i kog, og skru ned for varmen, så det simrer, mens du rører rundt med jævne mellemrum, indtil bærrene begynder at nedbrydes, ca. 5-10 minutter.
Lav isblandingen: I en ren, mellemstor kasserolle ved lav varme blandes mælk, 1 kop fløde, ½ kop sukker samt vaniljestang og -korn. Lad mælken simre, og varm den, indtil sukkeret er opløst, mens du rører rundt ind imellem.
Forbered et isbad. Sæt til side. Brug en mellemstor skål til at piske æggeblommer og den resterende ¼ kop sukker. Pisk gradvist 1 kop varm mælkeblanding i æggeblommerne, og rør konstant for at forhindre, at den skiller. Pisk æggeblommeblandingen i den resterende mælkeblanding på panden, og rør i blandingen, indtil den er blandet godt sammen. Kog ved lav varme under konstant omrøring med en gummispatel, indtil cremen er tyk nok til at dække spatlens bagside, ca. 7-9 minutter. Hæld cremen i en mellemstor skål, og anbring den i det klargjorte isbad til afkøling. Rør af og til, indtil blandingen er kold. Fjern vaniljestang fra cremen. Dæk og frys i mindst 4 timer eller natten over.
Tag bærrene af varmen, og overfør bærrene til en fin si, der er anbragt over en lille skål. Brug en suppeske til at skubbe bærrene mod sien, så saften løber ned i skålen. Kassér de faste dele, hæld saften tilbage i gryden ved mellemhøj varme, og kog ind i ca. 5 minutter, så der er ca. ¾ kop brombærsaft tilbage. Stil skålen til side, og lad det køle af. Hæld i en lufttæt beholder, og sæt i køleskab.
Bland brombærpuréen og isblandingen. Sæt den frosne skål til isfremstilling på KitchenAid-køkkenmaskinen. Anbring omrøreren i skålen. Tilslut drivadapteren til køkkenmaskinens motorhoved. Sænk vippehovedet, eller løft skålen, afhængigt af din model, indtil drivadapteren kobles korrekt til omrøreren.
Tænd køkkenmaskinen på hastighed 1, før du tilsætter brombærisblandingen. Hæld isblandingen i fryseskålen, mens omrøreren er aktiv. Tilsæt den hakkede chokolade efter 15 minutter. Fortsæt med at røre i 5-15 minutter, indtil isen har konsistens som softice. Fjern omrøreren, og skrab isen af med en dejskraber.
Hæld is med brombær og chokoladestykker i en brødform på 22 x 11 cm i metal, og udjævn toppen. Drys med flagesalt. Dæk med plastfolie, og frys i flere timer, indtil den er fast, eller natten over. Hæld is i skåle, og pynt med friske bær.