Jordbærmousse-kupler
Denne smukke dessert har det hele: en sprød kiksebund og en forfriskende, cremet og iskold mousse.
Jordbærmousse-kupler
Denne smukke dessert har det hele: en sprød kiksebund og en forfriskende, cremet og iskold mousse.
Redskaber
Ingredienser
115 g smør
70 g honning
1 tsk vaniljeekstrakt
1 æg
1/2 tsk salt
200 g mel
250 g jordbær
200 g flormelis
500 ml piskefløde
225 g græsk yoghurt
7 g gelatine i pulverform opløst i vand
Trin for trin
Denne opskrift giver 6 jordbærkupler.
Kom smør, honning, vaniljeekstrakt og æg i en køkkenmaskineskål med fladpiskeren monteret. Bland sammen ved hastighed 4.
Tilsæt salt og mel, og bland dejen, indtil den er ensartet. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Rul den nedkølede dej ud, og skær cirkler, der passer til kuppelformen. Bages i 13 minutter ved 170° C i en forvarmet ovn.
Fastgør purépresseren til køkkenmaskinen, og sæt den på hastighed 4. Pres jordbærrene.
Opvarm jordbærsaft og flormelis ved mellemhøj varme. Lad det køle helt af.
Kom fløde og græsk yoghurt i køkkenmaskineskålen med piskeriset monteret. Pisk ved hastighed 8, indtil der dannes bløde toppe.
Tilsæt jordbærsauce og gelatine, og bland, indtil ingredienserne lige akkurat er blevet blandet.
Fyld kuppelformen med jordbærmousse, og læg kiksebunden ovenpå.
Frys i 4 timer før servering.