emeagif
Skip the navigation

Jordbærmousse-kupler

KitchenAid-kok

Denne smukke dessert har det hele: en sprød kiksebund og en forfriskende, cremet og iskold mousse.

Import-Recipe - STRAWBERRY MOUSSE DOMES

Jordbærmousse-kupler

KitchenAid-kok

Denne smukke dessert har det hele: en sprød kiksebund og en forfriskende, cremet og iskold mousse.

Redskaber

StandMixer
FoodStrainer
Prep
40min
Madlavning
15min
I alt
55min
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

115 g smør

70 g honning

1 tsk vaniljeekstrakt

1 æg

1/2 tsk salt

200 g mel

250 g jordbær

200 g flormelis

500 ml piskefløde

225 g græsk yoghurt

7 g gelatine i pulverform opløst i vand

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 6 jordbærkupler.

  2. Kom smør, honning, vaniljeekstrakt og æg i en køkkenmaskineskål med fladpiskeren monteret. Bland sammen ved hastighed 4.

  3. Tilsæt salt og mel, og bland dejen, indtil den er ensartet. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.

  4. Rul den nedkølede dej ud, og skær cirkler, der passer til kuppelformen. Bages i 13 minutter ved 170° C i en forvarmet ovn.

  5. Fastgør purépresseren til køkkenmaskinen, og sæt den på hastighed 4. Pres jordbærrene.

  6. Opvarm jordbærsaft og flormelis ved mellemhøj varme. Lad det køle helt af.

  7. Kom fløde og græsk yoghurt i køkkenmaskineskålen med piskeriset monteret. Pisk ved hastighed 8, indtil der dannes bløde toppe.

  8. Tilsæt jordbærsauce og gelatine, og bland, indtil ingredienserne lige akkurat er blevet blandet.

  9. Fyld kuppelformen med jordbærmousse, og læg kiksebunden ovenpå.

  10. Frys i 4 timer før servering.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gør den unik til mors dag!

Gratis skål til is (værdi 1499 DKK) med Artisan By You- eller 5KSM60SPX-køkkenmaskine