Kaffeis
Udover islatte er kaffeis den bedste måde at holde sig kølig om sommeren!
Kaffeis
Udover islatte er kaffeis den bedste måde at holde sig kølig om sommeren!
Redskaber
Ingredienser
400 ml heavy cream
400 ml whole milk
130 g sugar
5 egg yolks
2 tbsp instant coffee, good quality
Trin for trin
Hæld fløde, mælk, sukker og salt i en gryde. Opvarm blandingen ved middel varme under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Må ikke koges.
Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.
Hæld langsomt 200 ml af den varme flødeblanding ned i æggene, mens køkkenmaskinen kører. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden, og tilbered den ved middelhøj varme (må ikke koge) under omrøring med en træske, indtil blandingen er tyk som en let flydende creme. Dette tager ca. 15 minutter. Tilsæt pulverkaffen, og bland, indtil den er opløst.
Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl helt. Sæt den i køleskabet og afkøl natten over.
Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde isblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 20 minutter eller indtil den får konsistens som softice. Hæld isen i en beholder, og sæt den i fryseren i 4 timer, eller indtil den er fast.