Kanelis
Oplev glæden ved hjemmelavet kanelis – perfekt til dig, der gerne vil have et twist til en elsket frossen dessert.
Kanelis
Oplev glæden ved hjemmelavet kanelis – perfekt til dig, der gerne vil have et twist til en elsket frossen dessert.
Redskaber
Ingredienser
400 ml fløde
400 ml sødmælk
130 g strøsukker
5 æggeblommer
2 spsk. kanel
50 g smeltet smør
100 g brun farin
Trin for trin
Bland fløde, sødmælk, sukker og halvdelen af kanelen i en gryde. Sæt gryden over ved mellem varme, og rør i blandingen, indtil den er godt blandet. Opvarm, men bring ikke i kog.
Hæld æggeblommerne i skålen til KitchenAid-køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og pisk ved hastighed 4 i 2 minutter. Hæld langsomt 200 ml af den varme flødeblanding i, mens køkkenmaskinen kører. Når æggeblomme og fløde er godt blandet, hældes blandingen tilbage i gryden.
Fortsæt tilberedningen ved mellem varme i ca. 10 minutter under konstant omrøring, indtil blandingen bliver tykkere.
Hæld dejen i en kande eller beholder, og lad den køle ned til stuetemperatur. Når den er kølet af, skal den stilles i køleskab i minimum 4 timer eller natten over.
Kanelknas laves ved at blande smeltet smør, brun farin og resten af kanelen.
Montér den frosne KitchenAid-isskål på køkkenmaskinen, og indstil den på hastighed 1. Hæld den kolde isblanding i isskålen, og lad den køre, indtil den får en blød konsistens. Det tager ca. 15 minutter. Tilsæt kanelknasen, og fortsæt med at røre i endnu et minut. Nyd isen med det samme, eller put den i en beholder, så du kan opbevare den i fryseren indtil servering.