Skip the navigation

Kanelis

KitchenAid-kok

Oplev glæden ved hjemmelavet kanelis – perfekt til dig, der gerne vil have et twist til en elsket frossen dessert.

cinnamonicecream_thumbnail.JPG

Kanelis

KitchenAid-kok

Oplev glæden ved hjemmelavet kanelis – perfekt til dig, der gerne vil have et twist til en elsket frossen dessert.

Redskaber

StandMixer
IceCreamMaker
Prep
15min
Indstilling
10h40
I alt
10h55
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

400 ml fløde

400 ml sødmælk

130 g strøsukker

5 æggeblommer

2 spsk. kanel

50 g smeltet smør

100 g brun farin

Trin for trin

  1. Bland fløde, sødmælk, sukker og halvdelen af kanelen i en gryde. Sæt gryden over ved mellem varme, og rør i blandingen, indtil den er godt blandet. Opvarm, men bring ikke i kog.

  2. Hæld æggeblommerne i skålen til KitchenAid-køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og pisk ved hastighed 4 i 2 minutter. Hæld langsomt 200 ml af den varme flødeblanding i, mens køkkenmaskinen kører. Når æggeblomme og fløde er godt blandet, hældes blandingen tilbage i gryden.

  3. Fortsæt tilberedningen ved mellem varme i ca. 10 minutter under konstant omrøring, indtil blandingen bliver tykkere.

  4. Hæld dejen i en kande eller beholder, og lad den køle ned til stuetemperatur. Når den er kølet af, skal den stilles i køleskab i minimum 4 timer eller natten over.

  5. Kanelknas laves ved at blande smeltet smør, brun farin og resten af kanelen.

  6. Montér den frosne KitchenAid-isskål på køkkenmaskinen, og indstil den på hastighed 1. Hæld den kolde isblanding i isskålen, og lad den køre, indtil den får en blød konsistens. Det tager ca. 15 minutter. Tilsæt kanelknasen, og fortsæt med at røre i endnu et minut. Nyd isen med det samme, eller put den i en beholder, så du kan opbevare den i fryseren indtil servering.


JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Vinterudsalg