Kanelsnegle med pekan-nødder
Intet slår disse bløde og luftige kanelsnegle med sprøde pekannødder.
Kanelsnegle med pekan-nødder
Intet slår disse bløde og luftige kanelsnegle med sprøde pekannødder.
Redskaber
Ingredienser
60 ml vand
1 spsk gær
1 spsk stødt melis
2 æg, stuetemperatur
90 ml kærnemælk
110 g strøsukker
200 g smeltet smør
525 g mel
200 g lyst rørsukker
2 spsk kanel
100 g pekannødder
120 g flødeost
120 g flormelis
2 spsk ahornsirup
2 spsk mælk
50 g creme fraiche
Trin for trin
Hæld vand, gær og stødt melis i kanden på foodprocessoren på 3,1 l med dejkrogen monteret. Pulser for at blande ingredienserne og lade det hvile i 10 minutter.
Tilsæt æg, kærnemælk, stødt melis, salt og 80 g smeltet smør, og bland det godt. Tilsæt 300 g mel, og ælt dejen ved hastighed 2. Tilsæt resten af melet, og ælt i 2-3 minutter, indtil dejen er blevet jævn og samlet. Tilsæt mere mel, hvis dejen sidder fast på siden af kanden.
Læg dejen i en smurt skål, og dæk den med husholdningsfilm eller et rent viskestykke. Lad den hvile i 2 timer. Skub forsigtigt den hævede dej tilbage i skålen, og placer den derefter på en melet overflade. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
Pensl dejen med 120 g smeltet smør. Drys lyst rørsukker og kanel jævnt over hele dejen. Hak pekannødderne fint, og drys dem over dejen.
Rul dejen til en stamme, og skær den i 8 tykke skiver.
Læg et bagepapir på med bageplade, og pensl det med lidt smeltet smør. Placer sneglene på bagepladen, og sørg for, at der er plads mellem dem. Dæk dem med husholdningsfilm eller et rent viskestykke, og lad dem hæve i 1,5 time.
Bag kanelsneglene i 18 minutter ved 190 °C i en forvarmet ovn.
For at lave glasuren skal du piske flødeosten med flormelis, ahornsirup og mælk og dryppe den over de varme snegle.