Skip the navigation

Karamelis

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Caramel ice cream

Denne indbydende karamelis bliver familiens nye favorit.

Duration
I alt55min
Prep45min
Madlavning10min

Redskaber

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

300 g

dulce de leche

520 ml

fløde

200 ml

sødmælk

3

æggeblommer

40 g

hakkede macademianødder

200 g

strøsukker

85 g

smør i tern og ved stuetemperatur

1 tsk

groft havsalt

Trin for trin

  1. Hæld dulce de leche, 400 ml fløde og mælk i en gryde. Blandingen opvarmes under omrøring, indtil dulce de lechen smelter.

  2. Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.

  3. Hæld 200 ml af den varme blanding langsomt ned i æggene, mens køkkenmaskinen kører. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden, og sæt tilbered den ved mellemhøj varme under omrøring med en træske, indtil blandingen er tyk som en let flydende creme. Dette tager ca. 15 minutter. Må ikke koges.

  4. Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl helt. Sæt den i køleskabet og afkøl natten over.

  5. Hæld sukkeret i en gryde, og opvarm ved mellemhøj varme, indtil sukkeret er smeltet og gyldenbrunt. Tag gryden af varmen, og rør smørret i. Tilsæt 120 ml fløde, og rør med det samme, indtil der dannes tyk karamel. Tilsæt havsalt, og bland forsigtigt. Lad det køle helt af.

  6. Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde vaniljeis i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 18 minutter eller indtil den får konsistens som softice. Tilsæt hakkede macademianødder og 4 spsk. karamelsauce. Lad den røre rundt i 2 minutter mere. Hæld isen over i en beholder. Hæld lidt karamelsauce og hakkede macademianødder på toppen. Put den i fryseren i 4 timer, eller indtil den er fast.