Skip the navigation

Kartoffel- og hvedemel-fettuccini med svampe

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Potato and wheat flour fettuccine with mushrooms

Duration
I alt1h10
Prep50min
Madlavning20min

Redskaber

PastaCuttersPastaCutters
PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

100 g

hvedemel

100 g

semuljemel

2

æg

75 g

kartofler

150 g

vilde svampe

50 g

revet parmesan

15 g

hakket persille

1 fed

hvidløg

2 spsk

ekstra jomfruolivenolie

-

salt

-

ground pepper

Trin for trin

  1. Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle af og pil dem.

  2. Kom æg, kartofler, mel, semuljemel og 1/3 tsk. salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.

  3. Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt ud i en firkant med hænderne. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.

  4. Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.

  5. Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen samt en gang mere på tykkelse nummer 3.

  6. Kør pastapladen gennem fettuccinivalsen med én hånd og hold den anden hånd under pastaen, der kommer ud gennem valsen.

  7. Læg fettuccinien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel, og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.

  8. Bring letsaltet vand i kog i en stor gryde, mens pastaen tørrer. Varm 4 spsk. olie i en stor pande og kom hakket persille, hvidløg og svampe på. Steg i 5 minutter ved mellemstærk varme. Kog fettuccinien i vandet, hæld den i et dørslag og si vandet fra og kom den derefter i panden med svampene. Steg fettuccinien på panden i 1 minut, fordel den på 4 tallerkener og servér den rygende varm med revet parmesanost.

  9. Finely chop some sage leaves to add to the fettuccine dough while kneading for extra flavor.