Skip the navigation

Kartoffelmos af søde kartofler

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
sweetpotatoemash_thumbnail.jpg

En smøragtig og sødere udgave af den klassiske kartoffelmos.

Duration
I alt50min
Prep10min
Madlavning40min

Redskaber

HandMixerHandMixer

Ingredienser

Servering

1 kg

søde kartofler

425 g

pekannødder

80 g

smør

100 ml

mælk

4 spsk

ahornsirup

1 tsk

peber

1 tsk

salt

1 tsk

muskatnød

Trin for trin

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem, indtil de er meget møre. Mens kartoflerne koger, skal du riste pekannødderne og hakke dem groft. Brun smørret, indtil det dufter.

  2. Put de kogte kartofler i en skål, og tilsæt mælk, ahornsirup, peber, salt og muskatnød.

  3. Bland ved hastighed 2, indtil kartoflerne er helt nedbrudte, og tilsæt derefter 3/4 af det brunede smør og pekannødderne.

  4. Bland ved hastighed 2, indtil smørret og pekannødderne er indarbejdede.

  5. Hæld blandingen i en serveringsskål, og hæld det resterende brunede smør og nogle hakkede pekannødder på toppen.